Franse president scoort punten met bijna perfecte voorspelling

Reacties
Franse president scoort punten met bijna perfecte voorspelling
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Is Emmanuel Macron een groot voetbalkenner of is er gewoon sprake van toeval? De voorspelling van de Franse president voor de achtste finale tussen zijn land en Polen kwam bijna volledig uit.

Le Parisien publiceerde zaterdag een interview met Macron, die daarin gevraagd werd naar wat hij verwachtte van het volgende duel van Les Bleus. De 44-jarige politicus keek in zijn glazen bol, voorspelde een 3-1 overwinning en voegde toe: 'Lewandowski gaat scoren, net als Mbappé en waarschijnlijk Giroud, die geschiedenis kan schrijven. Voor wie het derde doelpunt van Frankrijk maakt, zet ik mijn joker in.'

De Fransen wonnen zondag met 3-1 van Polen, precies zoals Macron voorspelde. Robert Lewandowski, Kylian Mbappé en Olivier Giroud waren bovendien alle drie trefzeker. Giroud schreef met zijn goal geschiedenis door topscorer aller tijden te worden van Frankrijk, de mijlpaal waar de president op doelde. Macron had alleen het tweede doelpunt van Mbappé niet zien aankomen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.