Franse overheid zorgt voor opluchting bij Memphis en Oranje

Reacties

Goed nieuws voor Memphis Depay en het Nederlands elftal. De aanvaller van Olympique Lyon mag zich maandag toch melden bij Oranje: de Franse overheid heeft groen licht gegeven.

Franse overheid zorgt voor opluchting bij Memphis en Oranje
© Pro Shots

De coronamaatregelen in Frankrijk schrijven voor dat personen die de EU hebben verlaten bij terugkeer in Frankrijk eerst in quarantaine moeten. Dat zou voor spelers betekenen dat ze in de eerste speelronde na de interlandbreak nog niet in actie kunnen komen voor hun clubs. De FIFA ging vervolgens aan de slag om ervoor te zorgen dat de overheid een uitzondering zou maken voor internationals.

Dat is nu dus gebeurd, waardoor Memphis 'gewoon' aansluit voor de WK-kwalificatieduels met Turkije, Letland en Gibraltar. Eerder sprak hij nog: 'We hopen dat we bij onze nationale teams kunnen aansluiten. Er is eensgezindheid nodig voor deze beslissing. Ik hoop alleen maar deel uit te kunnen maken van het nationale team.' Later deed hij ook op Twitter een oproep (zie hieronder).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.