Franse media prijzen Memphis de hemel in: 'Een ware leider'

Reacties

De Franse media zijn laaiend enthousiast over Memphis Depay, die zondagavond in een ongebruikelijke rol met twee doelpunten en een aantal fraaie acties aan de basis stond van de soepele overwinning die Olympique Lyon boekte op Angers.

Franse media prijzen Memphis de hemel in: 'Een ware leider'
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
3 - 0
Angers
Angers

'Memphis deed bijna alles goed. Hij maakte optimaal gebruik van de vrijheid die hij kreeg van zijn trainer Rudi Garcia', zo schrijft France Football in een analyse. De Oranje-international stond tegen Angers op links geposteerd. 'Voorafgaand aan het duel zei Jason Denayer al dat je Memphis overal kunt neerzetten vanwege zijn kwaliteiten. Memphis had het gelijk van zijn ploeggenoot niet beter kunnen aantonen.'

France Football prijst zowel de tactische discipline van Memphis alsmede zijn samenspel met Karl Toko Ekambi en Lucas Paquetá. 'En daarbovenop maakte hij zijn vijftiende en zestiende doelpunt van het seizoen, zijn eerste Ligue 1-goals in bijna twee maanden.' Het tijdschrift omschrijft Memphis als een 'ware leider'.

Van L'Équipe, dat doorgaans erg kritisch is, krijgt Memphis een 8. 'Hij maakte een sterke indruk vanaf links. Dit optreden zal Garcia er zeker toe verleiden om Memphis tot en met het einde van het seizoen op deze plek neer te zetten.' De krant neemt Memphis ook op in het Elftal van de Week:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Lyon had alles te verliezen na de matige resultaten van de laatste weken, maar de ploeg bewees gisteren dat het niet zonder slag of stoot afstand zal doen van de ambitie om in de topdrie te eindigen of misschien zelfs mee te doen om de titel', schrijft 20 minutes. 'Veel zal afhangen van het spel van Paquetá en Memphis, die tegen Angers aantoonden een goede connectie te hebben.'

Topscorerslijst
Memphis, wiens contract met Lyon op 30 juni afloopt, is pas de derde niet-Fransman die in verschillende Ligue 1-seizoenen minimaal vijftien keer doel treft voor Les Gones. Eerder kregen Lisandro López en Sonny Anderson dat voor elkaar.

Alleen Kylian Mbappé (21 goals) en Wissam Ben Yedder (zestien doelpunten) staan boven Memphis op de topscorerslijst.

Ligue 1

Stand Ligue 1 2020/2021

Frankrijk

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
38
24
11
3
64-23
+41
83
2
PSG
38
26
4
8
86-28
+58
82
3
Monaco
38
24
6
8
76-42
+34
78
4
Olympique Lyonnais
38
22
10
6
81-43
+38
76
5
Olympique Marseille
38
16
12
10
54-47
+7
60
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Olympique Lyon
Meer over Olympique Lyon
Meer M. Depay
Meer over M. Depay
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.