Franse bond ziet Zidane als ideale opvolger van Deschamps

Reacties

Zinedine Zidane is de topkandidaat om Didier Deschamps op te volgen als bondscoach van Frankrijk. De huidige keuzeheer heeft nog een contract tot en met het WK van 2022, maar de Franse voetbalbond kijkt alvast vooruit.

Franse bond ziet Zidane als ideale opvolger van Deschamps
© Pro Shots

Deschamps werd in 2012 aangesteld als opvolger van Laurent Blanc en leidde Frankrijk sindsdien naar de kwartfinale op het WK 2014, de finale op het EK 2016 in eigen land (waarin Portugal te sterk was) en in de zomer van 2018 de wereldtitel op het WK in Rusland.

Onder de 51-jarige Deschamps kwalificeerde Frankrijk zich ook weer zonder problemen voor het EK van komende zomer en dus besloot de bond zijn contract jongstleden december met twee jaar te verlengen. De verwachting in Frankijk is dat Deschamps na het WK 2022 in Qatar vertrekt. Dan heeft hij tien jaar aan het roer gestaan.

Voorzitter Noël Le Graët heeft ook al nagedacht over een opvolger. 'Op het moment dat Didier besluit te vertrekken, en Zidane is op dat moment beschikbaar, dan is hij onze topkandidaat. Didier zal er in Qatar nog bij zijn, misschien daarna ook nog wel, maar dat weet ik nog niet', zegt hij tegen Canal+.

Zidane heeft zijn gehele trainerscarrière tot nu toe bij Real Madrid gewerkt. Daar heeft de 47-jarige Fransman een indrukwekkend palmares opgebouwd: zo won hij onder meer drie keer de Champions League en pakte hij onlangs voor de tweede keer de Spaanse Super Cup.

Real Madrid 2020: Pogba en Kanté halen, Bale, Isco en James lozen
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.