Frankrijk oppermachtig tegen Wales, Engeland maakt debutantenbal van kraker tegen Duitsland

Reacties

Frankrijk heeft in een oefenduel in eigen huis simpel afgerekend met Wales: 2-0. De goals werden netjes over beide helften verdeeld, terwijl er bij de confrontatie tussen Engeland en Duitsland helemaal géén treffers vielen.

Frankrijk oppermachtig tegen Wales, Engeland maakt debutantenbal van kraker tegen Duitsland

Frankrijk - Wales 2-0
De thuisploeg was heer en meester in Parijs, waar Wales voor het eerst sinds het sprookjesachtig verlopen EK terugkeerde op Franse grond. Dat werd echter geen succes. Vlak nadat Kylian Mbappé via de benen van doelman Wayne Hennessey de lat had geraakt, ging de keeper van Crystal Palace lelijk in de fout. Na een schitterende pass van Clorentin Tolisso volleerde Antoine Griezmann met links. De bal ging recht op de goalie af, maar Hennessey kon hem desondanks niet keren.

Daar kwam na de pauze nog slechts één treffer bij, ondanks kansen voor onder anderen Kingsley Coman en Samuel Umtiti (lat). Wales was ook dichtbij, maar Steve Mandanda redde op inzetten van Aaron Ramsey en Chris Gunter. Het was aan de andere kant echter Olivier Giroud die de voorsprong verdubbelde met een van richting veranderd schot. Debutant Benjamin Pavard raakte nog wel de paal namens Les Bleus, maar het bleef in het Stade de France dus bij 2-0.

Engeland - Duitsland 0-0
Beide ploegen traden in de interlandklassieker op Wembley bij lange na niet aan in hun sterkste opstelling. Bij Engeland had het Tottenham Hotspur-trio Harry Kane, Dele Alli en Harry Winks zich afgemeld en stonden er met keeper Jordan Pickford, Ruben Loftus-Cheek en Tammy Abraham drie debutanten aan de start. Bij de Duitsers ontbraken namen als Thomas Müller, Manuel Neuer en Toni Kroos (hij kreeg rust), terwijl ook Ajax-aanvaller Amin Younes er niet bij was. Marcel Halstenberg, linksback van RB Leipzig, debuteerde.

Voor rust liet zowel Engeland als Duitsland zich gelden. Na een lage voorzet van Jamie Vardy miste Swansea-spits Abraham de bal, rechtsback Kieran Trippier schoot de doorschietende bal hard in het zijnet. Aan de andere kant raakte Leroy Sané een keer de lat, moest Pickford optreden bij een schot van Timo Werner, waarna wederom Sané zijn rebound door Phil Jones van de lijn gehaald zag worden. Dat was direct de laatste actie van de verdediger van Manchester United, hij werd vervangen door debutant nummer vier: Joe Gomez.

Na de pauze viel er aanmerkelijk weinig te genieten in Londen, al waren Vardy en Jesse Lingard (kopbal in de allerlaatste minuut) nog wel dichtbij. Met Jack Cork kwam er kort voor tijd nog een vijfde debutant bij Engeland, maar gescoord werd er ook in de tweede helft niet. Zo hield Duitsland een tamelijk indrukwekkende reeks in stand. Het verloor voor het laatst op 7 juli 2016, toen Frankrijk op het EK met 2-0 te sterk was. Sindsdien speelde het negentien interlands, het won er zestien en speelde er drie gelijk.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.