Frankrijk krabbelt weer op, Italië klopt VS op de valreep

Frankrijk heeft zich redelijk hersteld van de verrassende nederlaag tegen Oranje. Vier dagen na het debacle in De Kuip won het team van bondscoach Didier Deschamps in Saint-Denis van Uruguay. Olivier Giroud velde vanaf elf meter het vonnis.

Frankrijk
Frankrijk
1 - 0
Uruguay
Uruguay

Deschamps voerde enkele wijzigingen door ten opzichte van de verloren wedstrijd tegen Oranje. Zo begonnen Adil Rami en Mamadou Sakho centraal achterin en beleefde Ferland Mendy zijn vuurdoop op de rechterflank. Op het middenveld kreeg Tanguy Ndombele een kans ten koste van Steven Nzonzi. Voorin vertrouwde Deschamps op de bekende namen en één van hen, Giroud, loste al vroeg een schot.

Aanvalspartner Kylian Mbappé kreeg ook een schietkans, maar timede verkeerd. De jonge aanvaller verliet vervolgens al voor rust ongewild het veld toen hij vervelend op zijn schouder viel na een afgeslagen aanval. Deschamps haalde hem eraf en bracht Florian Thauvin binnen de lijnen. Uruguay wist Hugo Lloris nauwelijks te verontrusten, ondanks de aanwezigheid van Luis Suárez en Edinson Cavani voorin.

Vroeg in de tweede helft kwam Frankrijk op voorsprong. Martín Cáceres vloerde Antoine Griezmann, waarna Giroud het cadeautje uitpakte en Les Bleus van elf meter naar de voorsprong schoot. De aanvaller maakte zo zijn 33ste doelpunt als international, waarmee hij vlak achter David Trezeguet (34 doelpunten) staat op de eeuwige ranglijst bij de nationale ploeg.

Veel had het restant in Saint-Denis niet om het lijf. Alassane Pléa mocht met nog tien minuten op de klok doelpuntenmaker Giroud aflossen en zo zijn debuut maken als international. Voor de aanvaller van Borussia Mönchengladbach werd het zo een gedenkwaardige avond. Datzelfde gold overigens voor doelman Lloris, die zijn 108ste interland keepte en daarmee op gelijke hoogte is gekomen met Zinédine Zidane.

Italië
Italië
1 - 0
Verenigde Staten

Italië en de Verenigde Staten stevenden in Genk lange tijd af op een doelpuntloos gelijkspel, maar in blessuretijd bepaalde een nieuwkomer toch nog anders. Bondscoach Roberto Mancini liet diverse vaste waarden buiten het team tegen de Amerikanen en gaf betrekkelijk nieuwe gezichten de kans. De beste kansen waren evenwel voor de al wat ervarener Federico Chiesa, die ze beide onbenut liet.

In de tweede helft beten de Verenigde Staten wat meer van zich af, waarbij Walker Zimmerman en Christian Pulisic geen doel troffen. Inter-aanvaller Matteo Politano kwam drie minuten voor het einde van de wedstrijd binnen de lijnen voor Kevin Lasagna en bracht zijn land uiteindelijk de zege. In de laatste seconden van de wedstrijd rondde hij keurig af na een een-twee tussen Roberto Gagliardini en debutant Moise Kean.

{"title":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","titleMobile":"Kies bij welkomstactie: wint Feyenoord of NEC de beker?","odd":"100.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:897b0283-8797-432c-9631-8a6f68fce3a8","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+).","textMobile":"TOTO pakt voor de finale om de TOTO KNVB Beker uit met een prachtige welkomstactie (24+)."}