Frankrijk hekelt FIFA-idee: 'De impact hiervan is onherstelbaar negatief'

Reacties

De plannen van wereldvoetbalbond FIFA om iedere twee jaar een WK te organiseren, worden bepaald niet met gejuich ontvangen. Ook in Frankrijk zijn ze niet blij met het idee.

Frankrijk hekelt FIFA-idee: 'De impact hiervan is onherstelbaar negatief'

Namens de FIFA liet Arsène Wenger onlangs een bommetje ontploffen, toen hij bekendmaakte dat een WK om de twee jaar zeker niet ondenkbaar is en dat daar zelfs al plannen voor worden gemaakt. Daar kwam al felle kritiek op van UEFA-preses Aleksandar Ceferin, terwijl ook Marco van Basten en Sarina Wiegman zich in de discussie mengden. Steeds meer bonden en clubs spraken zich uit tegen de plannen, ook uit Frankrijk klinkt nu kritiek.

De competitie-organisator Ligue de Football Professionnel (LFP) haalt in een statement hard uit. 'De FIFA wil zonder enig overleg een beslissing nemen die alleen in haar eigen voordeel is en waarvan de impact onherstelbaar negatief is voor nationale competities en clubs, als werkgevers van de spelers', zo staat er. De LFP denkt dat de interlandperiodes bij het doorvoeren van de plannen gaan opschuiven, en dat fans daardoor hun interesse voor de eigen competities verliezen.

En dat steekt. 'Het WK is niet de enige manier om voetbal te ontwikkelen, daarvoor zorgen ook de competities. En het WK is bovendien werelderfgoed: dat moet worden behouden, de waarde daarvan mag niet worden gebagatelliseerd.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.