Frankfurt-captain genadeloos hard gestraft na omver lopen trainer

Reacties

David Abraham is door de Duitse voetbalbond genadeloos hard gestraft voor het omver lopen van SC Freiburg-trainer Christian Streich. De Argentijnse verdediger van Eintracht Frankfurt is voor zeven weken geschorst, wat betekent dat hij pas in 2020 weer in actie mag komen in de Bundesliga. Ook kreeg hij een boete van 25 duizend euro.

Frankfurt-captain genadeloos hard gestraft na omver lopen trainer
© Pro Shots

Die straf heeft de Duitse voetbalbond (DFB) woensdagmiddag uitgesproken. Abraham baarde zondag opzien door in de extra tijd van het uitduel met Freiburg bij de zijlijn dwars door de 54-jarige Streich te lopen toen hij een ingooi wilde nemen. Het had een massale vechtpartij tot gevolg, waarna Abraham en Freiburg-speler Vincenzo Grifo rood kregen.

Streich maakte na afloop geen probleem van het incident ('Ik ben geen persoon die wrok koestert'), maar de DFB is onverbiddelijk. Abraham is van 10 november tot 29 december geschorst, waardoor 2019 er voor hem in Duitsland al op zit. Wel kan de 33-jarige verdediger nog uitkomen in de Europa League. Frankfurt heeft nog 24 uur de tijd om in beroep te gaan.

Ook voor Freiburg blijft de incidentrijke slotfase niet zonder gevolgen. Grifo is namelijk voor drie wedstrijden geschorst door de tuchtcommissie. De Italiaanse international viel Abraham aan nadat die zijn trainer omver had gelopen en greep de Argentijn bij het gezicht. De 26-jarige aanvaller kan daardoor pas op 14 december weer in actie komen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.