Frank de Boer op pole-position voor bondscoachschap Oranje

Reacties

Frank de Boer is topkandidaat om Ronald Koeman op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. De KNVB heeft gesproken met de voormalig trainer van Ajax.

Frank de Boer op pole-position voor bondscoachschap Oranje
© Pro Shots

Na het eerste voetbalinhoudelijke gesprek staat de tweede afspraak tussen De Boer en de KNVB gepland. Intentie is dat hij op 7 oktober tijdens de vriendschappelijke interland tegen Mexico op de bank zit. Volgende maand speelt Oranje ook twee uitwedstrijden in de Nations League: tegen Bosnië-Herzegovina (11 oktober) en Italië (14 oktober).

Eerder werden Frank Rijkaard, Louis van Gaal en Peter Bosz gepolst, maar De Boer ligt nu op pole-position. De vijftigjarige Noord-Hollander zit op dit moment zonder club na zijn ontslag op 24 juli bij Atlanta United. Ook zijn vorige buitenlandse avonturen bij Internazionale en Crystal Palace waren geen succes.

Als trainer van Ajax was De Boer wél succesvol. In de periode 2010-16 won hij in dienst van de Amsterdammers vier keer op rij de landstitel en één keer de Johan Cruijff Schaal.

Voordat hij bij Ajax aan de slag ging als trainer, was de Boer assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. Tijdens het WK van 2010 in Zuid-Afrika behoorde hij tot de staf van Oranje, dat de finale na verlenging verloor van Spanje (1-0).

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Meer Europees Kampioenschap
Meer over Europees Kampioenschap
Meer UEFA Nations League
Meer over UEFA Nations League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.