France Football roept Michels uit tot beste trainer ooit

Reacties

Rinus Michels is de allerbeste trainer uit de geschiedenis van het voetbal. Dat vindt althans het prestigieuze magazine France Football, dat ook jaarlijks de Gouden Bal uitreikt. Johan Cruijff staat vierde op de lijst.

France Football roept Michels uit tot beste trainer ooit

In de nieuwste editie stelt France Football een ranglijst van vijftig trainers samen die in hun ogen tot de allerbesten mogen worden gerekend. Daarbij kijken de Fransen naar een bepaald aantal vaste criteria: het palmares, de persoonlijkheid, de duur én impact van de carrière en tot slot in hoeverre de beoordeelde trainers voor een bepaalde nalatenschap in de voetballerij hebben gezorgd.

Op basis van die criteria is Michels dus tot nummer één uitgeroepen. De man die met Oranje in 1988 de Europese titel pakte en bij clubs als Ajax en Barcelona werkte, blijft Sir Alex Ferguson voor. Naast de iconische ex-manager van Manchester United completeren Arrigo Sacchi (AC Milan), Johan Cruijff (Ajax en Barcelona) en Pep Guardiola (Barcelona, Bayern München, Manchester City) de topvijf.

De Generaal wordt onder meer geroemd omdat hij 'het voetbal en de geschiedenis van Ajax en Barcelona heeft veranderd' en omdat hij het zogenoemde 'Totaalvoetbal' heeft ontwikkeld. Ook noemt France Football het feit dat Cruijff en (nog later) Guardiola geïnspireerd werden door Michels en de vruchten hebben geplukt van zijn werk.

In de lijst staan - naast Michels en Cruijff - nog drie Nederlanders. Zo staat Louis van Gaal op plaats 18, is Guus Hiddink als 29ste geëindigd en vindt Frank Rijkaard zichzelf terug op plek 45.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.