Fraaie mijlpaal Mount helpt Ziyech-loos Chelsea met één been in halve finale

Reacties

Chelsea staat al met één been in de halve finale van de Champions League. De ploeg van Thomas Tuchel won de eerste wedstrijd van FC Porto. Hakim Ziyech keek de hele wedstrijd vanaf de bank toe.

Fraaie mijlpaal Mount helpt Ziyech-loos Chelsea met één been in halve finale
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
0 - 2
Chelsea
Chelsea

Alvorens FC Porto en Chelsea elkaar woensdagavond troffen in Sevilla had FC Porto-coach Sérgio Conceição er alles aan gedaan om zijn ploeg in de underdogpositie te manoeuvreren. 'Als je het veld opgaat denk je er niet aan dat wij 25 miljoen euro hebben uitgegeven en Chelsea 250 miljoen euro. Dat Evanilson met acht miljoen onze duurste aankoop was en dat Chelsea's duurste aankoop Havertz was, voor volgens mij tachtig miljoen', verwees de coach naar het feit dat de Engelse opponent stevig aan de selectie sleutelde vorig jaar. Toch wist Conceição ook dat zijn ploeg ook weer niet voor een onmogelijke opgave stond. In de vorige ronde wist de huidige nummer twee van Portugal immers al verrassend Juventus uit te schakelen.

Chelsea, dat in de achtste finale te sterk was voor Atlético Madrid, begon zonder Ziyech. De voormalig Ajacied kreeg een plek op de bank aangewezen van coach Tuchel, die in Sevilla een fraaie prestatie neer kon zetten. De Duitser kon namelijk tweede Chelsea-coach worden die zijn eerste drie Champions League-wedstrijden met de club kon winnen. De eerste die dat deed, was Roberto Di Matteo in het seizoen 2011/12. In dat seizoen wonnen The Blues de Champions League.

Tuchel zal met zijn hoofd nog niet bepaald bij de eindzege van de Champions League zitten, maar in de eerste helft tegen FC Porto deelde Chelsea wel de eerste tik uit aan de Portugezen. Het eerste schot op doel was meteen raak voor de Engelsen. Het was Mason Mount die de jongste doelpuntenmaker ooit werd namens Chelsea in de knock-outfase van het miljardenbal. De voormalig Vitesse-speler zette Chelsea na 32 minuten op 0-1 en dat was gezien de spaarzame kansen ook direct de logische ruststand.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Conceição wees voor de wedstrijd nog naar het recordbedrag dat Havertz had gekost, maar het was nota bene de Duitser die na rust dé misser van de wedstrijd op zijn naam kreeg. Hij gleed de bal voor een leeg doel naast nadat Timo Werner de bal breed had gelegd. Werner stond echter al buitenspel en dus werd het leed van de pijnlijke misser enigszins verzacht voor Havertz.

FC Porto miste de geschorste aanvallers Sergio Oliviera en Mehdi Taremi en omdat het vizier van Moussa Marega niet op scherp stond, kregen de Portugezen het niet voor elkaar om Edouard Mendy te verschalken. Met de wetenschap dat Oliviera en Taremi de volgende wedstrijd weer terug zouden keren, wilde FC Porto de schade in elk geval beperkt houden, maar dat lukte niet. Het was namelijk Ben Chilwell die de eindstand op 0-2 bepaalde. Hij profiteerde vijf minuten voor tijd van geblunder van Jesús Corona en zette Chelsea daarmee met één been in de halve finale van het miljardenbal.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.