Fraai eerbetoon én fluitconcerten: Milan-fans laten zich gelden tijdens derby

Reacties

De fans van AC Milan hebben zondagavond tijdens de derby tegen Internazionale (1-1) een eerbetoon gebracht aan de zorgmedewerkers en de slachtoffers van de coronapandemie in de regio Lombardije.

Fraai eerbetoon én fluitconcerten: Milan-fans laten zich gelden tijdens derby
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 1
Internazionale
Internazionale

Milan en Inter speelden voor het eerst sinds de coronapandemie weer tegen elkaar voor een vol San Siro. De ultra's van de Rossoneri grepen die gelegenheid aan voor een prachtig eerbetoon aan de helden van de zorg. 'We zijn hier vanavond allemaal in San Siro dankzij de dokters, de verpleegsters en de vrijwilligers: zij zijn helden voor ons, helden voor altijd', schreef Milan zondagavond in een tweet, waarin het een fraaie video deelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op een spandoek op de Curva Sud-tribune betuigden de Milan-fans hun dank aan degenen uit de zorg die hebben gestreden tegen het coronavirus. Milaan ligt in de regio Lombardije, die vorig jaar had werd getroffen. 'Voor degenen die hebben gevochten, voor degenen die het niet hebben gered', viel er te lezen op een spandoek. 'Voor degenen die in de frontlinie hebben gestreden om het land te redden. Milan vergeet jullie niet, bedankt.'

Calhanoglu 
De fans van Milan lieten zich ook op een andere manier gelden. Inter-spelmaker Hakan Calhanoglu werd uitgejouwd. De Turkse international maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap van het roodzwarte naar het blauwzwarte deel van Milaan en dat werd hem niet in dank afgenomen. Calhanoglu bleef ijskoud en benutte in de eerste helft een strafschop. Daarna hield hij zijn handen bij zijn oren als reactie op de fluitconcerten.

In een interview met Corriere dello Sport liet Calhanoglu in september al weten niet bang te zijn voor de ontvangst van de Milan-fans, die Gianluigi Donnarumma onlangs ook uitfloten. 'Ik ben veel van hen al tegengekomen, omdat ik met mijn familie vaak uit eten ga. Ze willen met me op de foto en zeggen dat ze van me houden. Ik had met niemand een probleem bij Milan en heb nog steeds contact met mijn oude ploeggenoten.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AC Milan
Meer over AC Milan
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer H. Çalhanoğlu
Meer over H. Çalhanoğlu
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.