Foutjes Fährmann houden horrorreeks Schalke tegen Bayern in stand

Reacties

Bayern München heeft ook de aanval van Schalke 04 afgeslagen. Doelman Ralf Fährmann bood de Beierse grootmacht een helpende hand in de Bundesliga-topper (2-1).

Foutjes Fährmann houden horrorreeks Schalke tegen Bayern in stand

De ogen waren zaterdag in München extra gericht op Leon Goretzka. De middenvelder is bezig met een afscheidstournee met Schalke 04 voor hij komende zomer transfervrij naar Bayern verhuist. De international liet zien dat alle verhalen over dat hij met zijn hoofd in Beieren zou zijn onzin waren.

Na bijna een half uur probeerde hij met een spectaculaire omhaal zijn kunsten te tonen aan het publiek in de Allianz Arena. De poging mislukte, maar Goretzka kon enkele tellen later wel juichen. Franco Di Santo deed met een schot wat zijn teamgenoot had geprobeerd: scoren.

Het was de gelijkmaker, die Schalke zeker verdiende vanwege het gedurfde spel. Die Königsblauen waren ook niet uit het veld geslagen door de vroege tegenvaller. In de zesde minuut had Bayern immers een voorsprong genomen. Robert Lewandowski was er als de kippen bij toen doelman Fährmann een schot van afstand van Thomas Müller niet adequaat genoeg keerde.

De Poolse spits tikte van dichtbij binnen en evenaarde daarmee een Bundesliga-record. In het seizoen 1972/73 had Jupp Heynckes met Borussia Mönchengladbach in elk van de eerste elf thuisduels gescoord. De huidige Bayern-trainer, die zaterdag vanwege griep verstek moest laten gaan, weet nu dat Lewandowski op 24 februari tegen Hertha BSC zijn record kan gaan breken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bayern nam na ruim een half uur opnieuw een voorsprong, waarbij andermaal vraagtekens konden worden gezet bij het optreden van Fährmann. De doelman liet de ruimte aan Thomas Müller, die na een passje van Arjen Robben op de achterlijn in balbezit kwam. De aanvaller zag het gaatje en prikte de bal in het doel van Schalke 04.

In de tweede helft liet Bayern zich de kaas niet meer van het brood eten. Der Rekordmeister had meer controle over de wedstrijd. Het ontbrak aan de genadeklap aan het adres van Schalke 04, dat door de kleine marge hoop hield af te kunnen rekenen met de treurige reeks tegen Bayern. Maar een eerste zege op Bayern sinds 2011 was de gasten niet gegeven. Een gelijkspel was te hoog gegrepen, ook omdat Bayern-doelman Sven Ulreich met een knappe redding een schot van Breel Embolo onschadelijk maakte.

Door de overwinning bracht Bayern de voorsprong op nummer twee RB Leipzig weer op achttien punten. Schalke 04 is naar de zesde plaats gezakt met een achterstand van 22 punten op de Beierse alleenheerser.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.