Foutje Van Persie met Amstel Cup, stoppen slaan door in Brazilië

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Foutje Van Persie met Amstel Cup, stoppen slaan door in Brazilië

'Ik ga het gewoon de cup noemen'
Robin van Persie wees met een brede lach naar persvoorlichter Samuel Sanchez na een foutje voor de camera's van de NOS. De Feyenoord-aanvaller had gerept van de Amstel Cup, terwijl die naam als sinds 2004 niet meer wordt gehanteerd voor de KNVB-beker. 'Hij had me moeten inlichten', zei Van Persie met een grote lach. Maar ook de huidige naam - TOTO KNVB-beker – kwam niet makkelijk uit de mond van teruggekeerde Rotterdammer. En dus houdt hij het op 'de cup'.

• Op het veld gaat er soms niet altijd even vriendelijk aan toe. Maar bij het Braziliaanse duel Vitória – Bahia sloegen er zondag wel erg veel stoppen door bij de spelers. Het trieste resultaat: negen rode kaarten. Voor de arbiter zat er uiteindelijk niets anders op dan de wedstrijd te staken, omdat de thuisploeg te weinig spelers binnen de lijnen had. Daardoor kan Bahia ook een reglementaire zege bijschrijven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Patrick moet werken, werken, werken en daarna rusten, rusten en rusten. Daarnaast hoop ik dat hij een mooie vriendin vindt, zodat hij thuis blijft om te rusten en de liefde te bedrijven.'
• AC Milan-trainer Gennaro Gattuso heeft een duidelijk advies voor zijn twintigjarige spits Patrick Cutrone om de goede vorm vast te houden. Afleiding is niet goed…

'Ik werd gewoon voorbij gelopen door Mousa Dembélé. Hij en Gareth Bale liepen op hun dooie gemak langs me. Dat doen ze bij iedereen, maar het was toen dat ik dacht: Dit kan ik niet meer, ik moet stoppen. Ik wilde vroeg in het seizoen stoppen, maar dat kon ik ook niet maken.'
Paul Scholes vertelt tegen BT Sports waarom hij in 2013 definitief de schoenen aan de wilgen hing nadat hij zich eerder had laten verleiden toch nog door te gaan. Na het duel met Tottenham Hotspur wist de middenvelder het.

Kerem Bulut zal ongetwijfeld niet graag herinnerd worden aan dit moment uit zijn periode bij Western Sydney Wanderers. Zo uitbundig juichen en dan tot de conclusie komen dat de grensrechter zijn vlag omhoog heeft gestoken. Het zal nog steeds pijn doen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Het zou voor ons veel beter zijn geweest als we deze wedstrijd vrijdag hadden gespeeld. Maar misschien kan dat niet vanwege het tv-schema.'
• Barcelona-middenvelder Sergio Busquets plaatste kanttekeningen bij de speeldatum voor het competitieduel met Eibar (zaterdag werd het 0-2) met het oog op het naderende Champions League-treffen met Chelsea, dat wel vrijdag in actie kwam.

Leon Bailey werd ruim twintig jaar geleden geboren in Jamaica, dat zich niet wist te kwalificeren voor het WK van 2018. Mogelijk komt de Bundesliga-smaakmaker van Bayer Leverkusen echter toch in actie in Rusland: de Daily Mirror meldt dat Bailey dankzij zijn grootouders voor de Engelse nationale ploeg zou mogen spelen en dat hij 'op de radar staat' bij het Engelse scoutingsteam. De opa en oma van Bailey hebben allebei een Brits paspoort.

Voormalig Ajax-doelwit Bailey, die nog niet voor het Jamaicaanse elftal in actie kwam, zou volgens de berichtgeving ook voor België en Malta kunnen gaan uitkomen. Bailey heeft nog niet laten weten wat hij van plan is met zijn interlandloopbaan.

Lionel Messi heeft zijn eigen record geëvenaard in La Liga. De aanvaller van Barcelona schoot zaterdag tegen Eibar (0-2) op de paal en heeft dit seizoen nu al veertien keer de paal of lat geraakt. In het seizoen 2011/12 deed Messi dit ook al. En dat terwijl we toch moeilijk kunnen zeggen dat Messi niet zo goed is in afronden...

'Als u het beter weet, dan moet u in het veld komen staan'
Lassana Faye blunderde zaterdagavond in de thuiswedstrijd van Vitesse tegen Excelsior, toen hij bij het uitverdedigen tegen Mike van Duinen schoot en de aanvaller van Excelsior zo het winnende doelpunt maakte (1-2). Na afloop was Faye niet gediend van een kritische vraag van een verslaggever van Omroep Gelderland: 'Als u het beter weet, dan moet u in het veld komen staan', bromde de Vitessenaar. 'Het was gewoon ongelukkig. Dat is de enige verklaring, dat hoor je toch?'

Julian Nagelsmann was zaterdag woedend na de 2-1 nederlaag van 1899 Hoffenheim bij Schalke 04. De coach van de bezoekers zegt te zijn beledigd door een lid van het scheidsrechtersteam. Volgens Duitse media is grensrechter Robert Schröder de man die het aan de stok kreeg met de oefenmeester. 'Blijkbaar mag de arbitrage dingen doen die wij niet mogen doen. Maar ik laat me niet beledigen', bromde Nagelsmann in gesprek met Sky. Het is onduidelijk wat er precies is gezegd.

• Vandaag viert cultheld Sjaak Polak zijn 42e verjaardag. Een mooie gelegenheid om de uitsprakencompilatie van de oud-middenvelder er weer eens bij te halen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Ook jarig vandaag: Roberto Baggio (51), Claude Makélélé (45) en Nathan Aké (23). Van harte!

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.