Foto's van feestende Luuk de Jong zorgen voor ophef in Spanje

Reacties

De Spaanse premier Pedro Sánchez kondigde zaterdag aan dat La Liga na de eerste week van juni hervat mag worden, maar door enkele foto's waar ook Luuk de Jong op te zien is zal de discussie of dit wel een goed idee is ongetwijfeld weer gaan losbarsten in Spanje.

Foto's van feestende Luuk de Jong zorgen voor ophef in Spanje

De Jong schoof volgens de berichtgeving van Marca zaterdagavond aan voor een barbecue met Sevilla-ploeggenoten Franco Vázquez, Lucas Ocampos, Éver Banega en aanhang. De vrouw van Banega deelde via Instagram enkele foto's van het samenzijn. Zij kreeg echter al vrij snel door dat dit niet zo'n goed idee was, waarna de kiekjes weer werden verwijderd. Dat was al te laat.

De Jong en zijn medespelers kunnen niet alleen een boete tegemoet zien, maar vallen met het feestje ook de plannen voor de competitieherstart aan. La Liga zal enkel vervolgd worden als de spelers in een veilige omgeving kunnen voetballen. Er wordt dan ook van de spelers verwacht dat zij zo veel mogelijk thuisblijven en sociale bijeenkomsten vermijden.

De Spaanse voetbalbond heeft nog niet gereageerd op de foto's, maar in Marca wordt er schande van gesproken. La Liga zou op vrijdag 12 juni hervat moeten worden met de burenruzie tussen Real Betis en Sevilla. De Jong werd bij de eerste derby dit seizoen nog de matchwinner namens Sevilla.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.