Fosu-Mensah debuteert in Oranje-selectie na knieklachten Tete

Reacties

Timothy Fosu-Mensah heeft zijn eerste uitnodiging voor het Nederlands elftal ontvangen. De verdediger van Crystal Palace is door bondscoach Dick Advocaat uit voorzorg bij de selectie gehaald, aangezien Kenny Tete last van zijn knie heeft.

Fosu-Mensah debuteert in Oranje-selectie na knieklachten Tete

Fosu-Mensah speelt dit seizoen op huurbasis voor het Crystal Palace van manager Frank de Boer. De mandekker staat nog tot medio 2020 onder contract bij Manchester United. Fosu-Mensah was oorspronkelijk geselecteerd voor Jong Oranje, maar hij zal zich maandagavond in Noordwijk melden bij het Nederlands elftal. Voor de voormalig jeugdspeler van Ajax is het zijn eerste uitverkiezing.

De geblesseerde Tete, sinds deze transferzomer in dienst van Olympique Lyon, blijft vooralsnog bij de spelersgroep van Oranje. Eerder vond er al een wisseling plaats in de defensie van Oranje, dat zich aan het voorbereiden is op de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (31 augustus) en Bulgarije (3 september). Nathan Aké meldde zich af bij Advocaat, die Bruno Martins Indi bij de spelersgroep haalde.

Robin van Persie is terug bij het Nederlands elftal. Na lang niet te zijn opgeroepen, meldde de aanvaller van Fenerbahçe zich maandag in Noordwijk voor de belangrijke WK-kwalificatieduels met Frankrijk en Bulgarije.
VI-verslaggever Simon Zwartkruis denkt dat bondscoach Dick Advocaat er goed aan doet om Robin van Persie bij de groep te halen.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.