Fortuna wint ook tweede rechtszaak van Oliseh

Reacties

Fortuna Sittard heeft ook de tweede procedure van Sunday Oliseh gewonnen. De Nigeriaan claimde daarin een promotiebonus van 100.000 euro.

Fortuna wint ook tweede rechtszaak van Oliseh

Eerder spande Oliseh al een rechtszaak aan naar aanleiding van zijn non-actief stelling. De Nigeriaan probeerde op die manier een terugkeer als trainer van de club af te dwingen, maar de arbitragecommissie oordeelde dat dat scenario geen optie was vanwege een 'te verstoorde arbeidsrelatie'. Dat was op 5 april.

In de tweede arbitrageprocedure claimde Oliseh dus recht te hebben op een bonus van een ton vanwege het feit dat Fortuna is gepromoveerd naar de Eredivisie. De advocaat van Oliseh voerde aan dat hij daar recht op had, omdat het zonder nadere condities in zijn arbeidsovereenkomst was opgenomen.

Fortuna beweerde dat bij de zaak op 5 april reeds was vastgesteld dat Oliseh geen recht had op die bonus, zo verklaart de club op de officiële website. De arbitragecommissie gaf Fortuna daarin gelijk en veroordeelde Oliseh tot het betalen van de kosten van de tweede procedure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.