Fortuna verstevigt keepersgilde met Moldavisch international

Reacties

Fortuna Sittard heeft weer toegeslagen op de transfermarkt. De 24-jarige Moldavische keeper Alexei Koșelev heeft een contract voor drie jaar ondertekend bij de promovendus.

Fortuna verstevigt keepersgilde met Moldavisch international

Voor de positie onder de lat heeft Fortuna ook al de beschikking over Aykut Özer. De Turks-Duitse keeper was vorig seizoen een belangrijke pion in het promotieseizoen, met name in de tweede seizoenshelft. Zijn contract liep na de afgelopen jaargang af, maar zo'n twee weken geleden maakten de Limburgers bekend dat hij nóg een jaar blijft. Trainers René Eijer en Kevin Hofland hebben ook jongeling Job van de Walle in hun selectie zitten.

Met Koșelev haalt Fortuna een ervaren kracht binnen. De goalie, die zowel een Moldavisch als een Roemeens paspoort heeft, speelde in het verleden op het hoogste Moldavische niveau bij CF Gägäuzia, Dacia-2 Buiucani, Real-Succes, Saxan Gagauz Yeri, FC Tiraspol en Sheriff Tiraspol. Vorig seizoen kwam hij uit voor CSM Politehnica Iasi, een club van het hoogste niveau in Roemenië. Ook speelde hij vier interlands voor Moldavië.

Technisch directeur Mustafa Aztopal: 'We hebben Alexei een lange periode intensief bekeken en vanaf de eerste dag ben ik overtuigd van zijn kwaliteiten. Tijdens de eerste ontmoeting zag ik een sterk karakter en daarnaast wilde hij zelf erg graag naar Fortuna Sittard komen.'

Dat bevestigt Koșelev. 'In mijn ogen betekent Fortuna Sittard geluk. Ik ben dan ook zeer gelukkig met mijn transfer naar deze prachtige club. Ik heb beelden gezien van de fans van Fortuna Sittard en ik ben onder de indruk van de liefde die zij tonen voor de club. Ik ben dan ook ontzettend trots dat ik onderdeel mag zijn van deze mooie familie. Voor mij is het een droom die uitkomt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.