Fortuna-verdediger moet vrezen na kritiek op 'heel arrogant ventje' Kooij

Reacties

Roel Janssen moet vrezen voor een schorsing. De onafhankelijke aanklager betaald voetbal is een vooronderzoek gestart naar de uitspraken van de Fortuna Sittard-verdediger, die zaterdagavond gehakt maakte van scheidsrechter Joey Kooij.

Fortuna-verdediger moet vrezen na kritiek op 'heel arrogant ventje' Kooij
© Pro Shots
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
1 - 3
FC Emmen
FC Emmen

Fortuna verloor zaterdag in eigen huis met 1-3 van FC Emmen. De 0-1 viel in de tweede helft: Sergio Peña benutte een strafschop, nadat Janssen tegenstander Paul Gladon naar de grond had getrokken. De verdediger kreeg ook direct rood. Daar was veel verbazing over, al vond de KNVB die rode kaart terecht. Na de wedstrijd reageerde Janssen zelf ronduit woedend op de beslissing van Kooij.

'Er valt niet te praten met die man', zo sprak hij bij ESPN. 'Het is een heel arrogant ventje, dus daar kun je toch niks mee. Hij fluit echt voor iedere scheet, voor tackles op de bal die hij dan te hard vindt. Het lijkt wel zaalvoetbal. Als je er dan wat van zegt, krijg je gelijk een boze blik en gaat hij dreigen om kaarten te geven. Dat is Joey Kooij, hè. Deze jongen kan gewoon niet fluiten, het is verschrikkelijk. Ik heb meerdere wedstrijden van hem gezien, het is dramatisch.'

Kooij liet al weten dat hij de uitspraken van Janssen niet kon waarderen en daar is de aanklager betaald voetbal het blijkbaar mee eens. Die is namelijk een vooronderzoek gestart, zo bevestigt de KNVB. En dus moet Janssen vrezen voor een schorsing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.