Fortuna sluit maand van wederopstanding passend af tegen ADO

Fortuna Sittard heeft dankzij een ruime zege op ADO Den Haag de volgende ronde van het toernooi om de TOTO KNVB-Beker bereikt. Het verschil werd pas na rust gemaakt.

Fortuna Sittard
3 - 0
ADO Den Haag

Fortuna Sittard reikte vorig seizoen knap tot de kwartfinale van het toernooi om de KNVB-Beker. Helmond Sport, NEC Nijmegen en SC Cambuur werden verslagen alvorens Feyenoord bij de laatste acht te sterk was in De Kuip. Dit seizoen begon het bekeravontuur voor de formatie van Sjors Ultee meteen met een wedstrijd tegen een Eredivisie-ploeg: ADO Den Haag, vorig seizoen eveneens door Feyenoord uit het bekertoernooi geknikkerd, kwam op bezoek in Sittard.

De nummers zestien (Fortuna Sittard) en vijftien (ADO Den Haag) van de Eredivisie trakteerden het publiek in Sittard niet bepaald op een amusante eerste helft. En dat terwijl beide ploegen afgelopen weekend nog knappe overwinningen neer hadden gezet in de Eredivisie. Fortuna Sittard won met 4-1 van VVV-Venlo, terwijl ADO Den Haag met 0-2 van Vitesse won. Het opmerkelijkste moment kwam na twintig minuten op naam van Fortuna-spits Vitalie Damascan. De spits uit Moldavië zette een wilde tackle in op Aaron Meijers waarbij hij de ADO-captain niet vol raakte, maar wel met hoog been in kwam vliegen. Arbiter Siemen Mulder bestrafte die merkwaardige actie met een gele kaart.

Na de doelpuntloze eerste helft werd het duel in de tweede helft een stuk vermakelijker. Mark Diemers mocht na 58 minuten aanleggen voor een strafschop na een onnodige tackle van Elson Hooi, al liet Felix Passlack zich ook makkelijk vallen. Diemers, afgelopen zaterdag nog drie keer trefzeker, barstte van het vertrouwen en bleef dan ook koel: 1-0, een marge die na twee minuten alweer werd verdubbeld door Damascan, die zeer kopsterk was en de 2-0 knap binnenkopte.

Die twee goals binnen twee minuten kwam het povere ADO Den Haag niet meer te boven. Agim Zeka zorgde een kwartier voor tijd zelfs nog voor de 3-0 en daarmee sluit Fortuna een zeer fijne oktobermaand af. Tot oktober won de ploeg van Ultee niet één keer. Op 6 oktober begon Fortuna met een knappe 4-2 zege op Feyenoord, waarna afgelopen weekend dus ook VVV-Venlo met 4-1 werd verslagen. Door de zege op ADO Den Haag zorgt Fortuna voor een passend slot van die maand. Met Fortuna Sittard zijn alle 32 ploegen bekend die zaterdagavond in de koker verdwijnen voor de loting van de volgende ronde in het KNVB-Bekertoernooi.