Fortuna Sittard trots op komst felbegeerde Everton-spits Sambou

Reacties

Fortuna Sittard heeft de strijd om Bassala Sambou gewonnen. De 21-jarige aanvaller verlengde zijn contract bij Everton niet en heeft nu voor drie seizoenen getekend in Limburg.

Fortuna Sittard trots op komst felbegeerde Everton-spits Sambou

Fortuna is trots op de komst van Sambou, aangezien clubs uit het Championship en de League One probeerden om hem in Engeland te houden. Ook waren er clubs uit Duitsland geïnteresseerd in Sambou. De aanvaller koos echter voor een verhuizing naar Nederland. 'Het is tijd voor mij om me te gaan bewijzen op het hoogste niveau, en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard in de Eredivisie', legt hij zijn beslissing uit.

Sambou speelde in de afgelopen drie seizoenen in Everton Onder-23. Een kans in het eerste elftal was hem niet gegeven. 'Veel grote clubs hadden concrete interesse en het was dan ook een erg lang traject om hem te overtuigen voor Fortuna Sittard te kiezen', vertelt technisch manager Sjoerd Ars. 'Het siert Bassala en zijn agent dan ook dat ze kiezen voor het sportieve en niet voor het financiële plaatje. We zijn logischerwijs dan ook erg blij dat we hem voor de lange termijn aan ons hebben kunnen verbinden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.