Fortuna Sittard-talent Schuurs op stage bij Liverpool

Reacties

Perr Schuurs is enkele dagen op stage bij Liverpool. De zeventienjarige centrale verdediger traint deze dagen mee met het hoogste jeugdteam van de Premier League-club en zal tijdens enkele oefenwedstrijden in actie komen.

Fortuna Sittard-talent Schuurs op stage bij Liverpool

Het Limburgse talent, dat nog een contract voor twee seizoenen heeft bij Fortuna Sittard, wordt door scouts van verschillende clubs nauwlettend gevolgd. Niet alleen Liverpool, maar ook talentenjagers van Tottenham Hotspur en RB Leipzig hebben hem al bekeken tijdens enkele Jupiler League-wedstrijden. Daarnaast is PSV zeer geïnteresseerd in Schuurs. De proefperiode in Liverpool is louter bedoeld als kennismaking. Over het vervolg zijn nog geen afspraken gemaakt. De strijd om de handtekening van Schuurs lijkt in ieder geval begonnen. Het is aan hem welke stap hij gaat nemen.

Pas tijdens de tweede helft van het voorbije seizoen brak Schuurs door bij Fortuna. De in januari aangestelde trainer Sunday Oliseh zag hem als een groot talent. Centraal in de defensie was hij voor de Nigeriaanse oefenmeester al snel onomstreden. Opmerkelijk is dat de jongeling door de KNVB genegeerd werd als optie voor een vertegenwoordigend jeugdelftal.

Schuurs miste door zijn trip naar Liverpool vrijdagavond de oefenwedstrijd van Fortuna Sittard tegen FC RIA, de amateurclub uit zijn woonplaats Nieuwstadt. De ruim 1 meter en 90 centimeter lange Schuurs is de zoon van ex-handbalinternational Lambert Schuurs. Zijn oudere zus Demi is, voornamelijk als dubbelspeelster, actief in de tenniswereld.

De zeer gewilde Perr Schuurs stelt zich voor
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.