Fortuna Sittard sluit terugkeer Ultee als hoofdtrainer niet uit

Reacties

Fortuna Sittard hoopt voor het einde van deze week een nieuwe hoofdtrainer te hebben. De club nam op 11 november afscheid van Kevin Hofland. Sjors Ultee, momenteel interim-coach, is ook een van de kandidaten. 

Fortuna Sittard sluit terugkeer Ultee als hoofdtrainer niet uit
© Pro Shots

Alexander Zorninger, afgelopen zomer in beeld bij FC Twente, gold in Sittard als een mogelijke opvolger. De nog altijd clubloze Duitser heeft Fortuna laten weten geen interesse te hebben in de vacature, ook niet na een tweede toenaderingspoging.

De Duitse Turk Tayfun Korkut zou door clubeigenaar Isitan Gün naar voren zijn geschoven als alternatieve optie. De 42-voudig international, momenteel zonder club, hield het hiervoor als trainer van Kaiserlautern (zes maanden), Bayer Leverkusen (drie maanden) en VfB Stuttgart (acht maanden) niet lang vol. De 46-jarige Korkut begon zijn trainerscarrière bij diverse jeugdteams en was daarna assistent-coach bij de Turkse nationale ploeg. Vanaf 1 januari 2014 was hij anderhalf jaar hoofdcoach van Hannover ’96.

Sjoerd Ars, manager internationale scouting en transfers, wil niet ingaan op namen van mogelijke opvolgers van Hofland. Wél bevestigt hij dat interim-trainer Ultee, vorig seizoen ook hoofdtrainer, tot de kandidaten behoort. De Utrechter zelf heeft intern aangegeven dat hij een rol als eindverantwoordelijke ambieert. Een terugkeer als assistent bij Fortuna lijkt dan ook niet waarschijnlijk. Binnen de spelersgroep van Fortuna staat Ultee er goed op. ‘We zijn met meerdere kandidaten in gesprek, Sjors is er daar één van’, reageert Ars. ‘De huidige situatie willen we niet te lang laten doorsluimeren. Richting het einde van de week hopen we meer duidelijkheid te kunnen verschaffen.’

Mocht Ultee worden gepasseerd in Sittard, dan kan hij zijn ambities mogelijk gestalte geven bij FC Dordrecht. Die club ziet in hem een geschikte opvolger voor de onlangs ontslagen Harry van den Ham.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.