Fortuna Sittard raakt aanvoerder Pinto kwijt aan Sparta

Reacties

Mica Pinto maakt de overstap van Fortuna Sittard naar Sparta Rotterdam. De vleugelverdediger tekent op Het Kasteel een contract tot medio 2021, met een optie voor een extra jaar.

Fortuna Sittard raakt aanvoerder Pinto kwijt aan Sparta
© Pro Shots

De 26-jarige Pinto speelde sinds januari 2018 voor Fortuna en droeg sinds een jaar de aanvoerdersband om zijn arm. In het lopende seizoen was hij in vijf competitiewedstrijden van Fortuna de captain. Eind september raakte hij geblesseerd in de thuiswedstrijd tegen uitgerekend Sparta, waarna hij de laatste twee maanden van dit kalenderjaar niet meer in actie kwam.

In Rotterdam gaat de Portugees nu een nieuw avontuur aan. 'Het is al langer bekend dat we een extra linksback willen toevoegen aan de selectie', zegt Sparta's technisch manager Henk van Stee op de website van zijn club. 'Met Mica halen we een speler binnen die beschikt over een winnaarsmentaliteit die bij Sparta past.' Van Stee benadrukt dat Pinto inmiddels weer fit is en klaar is om na de jaarwisseling met Sparta op trainingskamp te gaan.

'We zullen Mica als voetballer en als mens gaan missen', zegt technisch manager Sjoerd Ars van Fortuna. 'Hij heeft een geweldige indruk hier achtergelaten. Gezien het feit dat zijn contract bijna afliep, was het voor hem tijd voor een nieuwe stap. Wij gunnen hem die uitdaging van harte en hebben gelukkig met George Cox al een waardige vervanger in huis.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.