Fortuna Sittard presenteert internetbedrijf als nieuwe investeerder

Reacties

Fortuna Sittard heeft donderdagochtend bekendgemaakt dat het in zee gaat met Azerion. Het Amsterdamse internetbedrijf dat gespecialiseerd is in online gaming en advertentietechnologie wordt mede-eigenaar van de Limburgse Eredivisionist door twintig procent van de aandelen over te nemen.

Fortuna Sittard presenteert internetbedrijf als nieuwe investeerder
© Pro Shots

Onlangs ketste de overname door de Turkse mediatycoon Acun Ilicali nog af, maar toen al meldde eigenaar Isitan Gün (foto) dat er zich een nieuwe investeerder aandiende. 'De kapitaalinjectie van Azerion biedt Fortuna de middelen 'om te beantwoorden aan de sportieve en organisatorische ambities', klinkt het in een statement. 'Bovendien zet het internetbedrijf zijn volledige digitale spierkracht in om Fortuna Sittard ook strategisch verder te brengen. Het nog dichter bij elkaar brengen van fans door de inzet van digitale, sociale en interactieve communicatiemiddelen is hier een belangrijk onderdeel van. Net als het creëren van entertainment via games en exclusieve content.'

'Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion', zegt Fortuna-voorzitter Gün op de clubwebsite. 'Azerion is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde impact en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie. Nadat we met elkaar in gesprek zijn geraakt, merkten we al vrij snel dat er veel overeenkomsten zijn tussen beide partijen en dat we goed matchten op het gebied van organisatiecultuur. We hebben beiden een out-of-the-box-mentaliteit en zijn toegewijd om onze ambitieuze en creatieve ideeën te realiseren. We zien de toekomst met Azerion aan onze zijde bijzonder zonnig tegemoet.'

Fortuna wil middels de samenwerking met Azerion uitgroeien tot stabiele middenmoter in de Eredivisie. Het bedrijf gaat de Limburgers ook helpen bij het bewerkstelligen van een gezonde en succesvolle groei op het gebied van organisatie, commercie en fanbase. 'We hebben in het verleden in meer dan vijftig organisaties geïnvesteerd en zijn erin geslaagd ze stuk voor stuk te helpen met hun businessgroei. We zijn vastberaden dit ook te doen voor Fortuna Sittard', zegt Azerion-CEO Atilla Atekin. 'In de voetbalwereld worden technologie en innovatieve en interactieve manieren van communicatie steeds belangrijker en daarom geloof ik dat deze samenwerking een goed voorbeeld is van hoe deze domeinen elkaar versterken', besluit Gün.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.