Fortuna Sittard pikt tweede winterse versterking op bij Stoke City

Reacties

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Thibaud Verlinden. De 21-jarige Belg komt over van Stoke City, waar hij nog anderhalf jaar vast lag. In Sittard tekent de aanvaller een contract tot medio 2022 met een optie voor nog een seizoen.

Fortuna Sittard pikt tweede winterse versterking op bij Stoke City
© Pro Shots

'Na zes seizoenen in Engeland is het tijd voor een nieuwe uitdaging en Fortuna Sittard sluit perfect aan op mijn ambities', zegt Verlinden op de clubsite van Fortuna. 'Het Nederlandse voetbal is een goede leerschool voor buitenspelers. De transfer naar Sittard is in mijn ogen dan ook een logische stap. Ik kijk enorm uit naar mijn tijd hier.'

Technisch manager Sjoerd Ars geeft nadere uitleg bij de transfer. 'We zijn vanzelfsprekend tevreden met de keuze van Thibaud voor Fortuna Sittard. Het is een type buitenspeler die goed past in de Nederlandse competitie. Snel, technisch vaardig en sterk in de 1-op-1. Hij heeft wat pech gehad met blessures, maar krijgt nu de kans om zich te laten zien in het geel-groen.'

Verlinden speelde al sinds 2015 bij Stoke, dat hem oppikte uit de jeugdopleiding van Standard Luik. Bij de Engelse club maakte de Belg zijn opleiding af. Stoke verhuurde hem twee keer, aan Sankt Pauli en Bolton Wanderers. Verlinden kwam in totaal tot dertien optredens in de hoofdmacht van de club uit het Championship.

Voor Fortuna is Verlinden de tweede winterse transfer. De Limburgse club huurde eerder rechtsback Mickaël Tirpan van het Turkse Kasimpasa. Verlinden gaat de concurrentiestrijd op de flank aan met onder anderen Lisandro Semedo en Emil Hansson.

Fortuna werd donderdag nog uitgeschakeld in het toernooi om de KNVB-beker. NEC was na verlenging met 3-2 te sterk. Bekijk hieronder de samenvatting.

Fortuna Sittard valt in bekertoernooi van roze wolk af
Bekijk hier al onze video's
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.