Fortuna Sittard pikt Congolees international op in de Ligue 1

Reacties

Fortuna Sittard gaat zich versterken met Samuel Moutoussamy. De 24-jarige middenvelder komt op huurbasis over van FC Nantes.

Fortuna Sittard pikt Congolees international op in de Ligue 1
© Pro Shots

Moutoussamy werd opgeleid bij Olympique Lyon en speelt sinds 2016 in Nantes. Daar speelde hij 53 wedstrijden in de Ligue 1, het hoogste niveau van Frankrijk. De middenvelder debuteerde in het seizoen 2017/18 in de Ligue 1, waarna hij in de daaropvolgende seizoenen tot respectievelijk 28 en 17 wedstrijden kwam voor FC Nantes. Hij maakte in de 53 Ligue 1-wedstrijden twee goals.

In het huidige seizoen begon Moutoussamy nog in de basis bij de eerste competitiewedstrijd tegen Girondins de Bordeaux, maar daarna kwam hij geen enkele keer meer in actie voor de ploeg van Christian Gourcuff. Fortuna biedt hem nu de kans op speelminuten in de Eredivisie. 

Moutoussamy, die ook als flankspeler uit de voeten kan, is eveneens international van DR Congo, waarvoor hij twee wedstrijden speelde. 'Hij is een behendige voetballer. We waren al content met de ploeg die er stond, maar met zijn komst wordt de selectie nog sterker', zegt technisch manager Sjors Ultee.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Spelersprofiel

S. Moutoussamy


Geboortedatum:
12 augustus 1996
Leeftijd:
27
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Congo DR
Lengte:
1,76 m
Gewicht:
72 kg
Huidige club:
FC Nantes
Nationaal team:
DR Congo
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.