Fortuna Sittard hengelt coach Dusseldorp binnen

Het heeft heel lang geduurd maar uiteindelijk is het Fortuna Sittard toch gelukt Wim Dusseldorp te strikken als nieuwe trainer. De 49-jarige Limburger volgt Roger Reijners op die manager technische zaken wordt van de Eerstedivisionist.

Fortuna Sittard hengelt coach Dusseldorp binnen

Dusseldorp had ook een contract met de DSM voetbalacademie van de Limburgse BVO’s. Die weigerde lang hun trainer te laten gaan. 'Wij doen er verder geen uitlatingen over', zegt Fortuna Sittard-voorzitter Wil Meijers.

'Het kostte even voor de handtekeningen waren gezet, maar we zijn wel steeds met elkaar in gesprek gebleven. Wim komt voor drie seizoenen en krijgt eigenlijk maar één opdracht en dat is: met Fortuna een groeispurt naar boven maken. Hij past in het DNA van Fortuna, kan goed met jonge spelers werken en hij heeft als trainer van VVV-Venlo bewezen een club beter te kunnen maken.'

Dusseldorp kan komend seizoen in elk geval beschikken over een Jupiler League-waardige aanval. Na Bernard Hofstede is Fortuna Sittard er in geslaagd om Fabio Caracciolo vast te leggen. De 25-jarige spits – vorig seizoen door FC Den Bosch gehuurd van ADO Den Haag – scoorde afgelopen seizoen negentien keer in 35 duels.

'We zijn ontzettend blij dat we hem hebben kunnen halen', zegt Meijers. 'Fabio kon namelijk ook naar FC Den Bosch, RKC, MVV en naar een club in Hongarije. We hebben één gesprek gehad en hij had meteen een goed gevoel bij ons. Als hij puur voor de centen had gekozen dan was hij niet naar Fortuna gekomen.'

Bekijk hier al onze video's