Fortuna Sittard haalt tweede aanwinst op bij Bayern München

Reacties

Rémy Vita wordt de volgende aanwinst van het ambitieuze Fortuna Sittard. De linksback komt over van Bayern München en gaat een meerjarig contract tekenen in Limburg.

Fortuna Sittard haalt tweede aanwinst op bij Bayern München
© Pro Shots

De komst van de 21-jarige Vita is op formaliteiten na afgerond. De talentvolle vleugelverdediger had bij Bayern nog een doorlopend contract, maar Fortuna en de Duitse kampioen hebben een akkoord bereikt over de transfervoorwaarden voor de jongeling.

Vita werd geboren op Madagaskar en groeide op in Frankrijk. Hij speelde in de jeugdopleiding van Troyes en maakte twee jaar geleden de overstap naar Bayern. Daar speelde Vita zijn wedstrijden in het tweede elftal. Vorig seizoen kwam de back sinds januari op huurbasis uit voor het Engelse Barnsley, waar hij een vaste basisspeler was. Vita kon niet voorkomen dat Barnsley uit het Championship degradeerde.

Met de aanstaande komst van Vita speelt Fortuna in op een mogelijk vertrek van George Cox, die in het afgelopen seizoen de linksback in het team van Sjors Ultee was. Cox hoopt deze zomer een transfer te kunnen maken. Vita kan na Burak Yilmaz de tweede nieuwkomer worden bij Fortuna, dat ook al deals sloot om Ivo Pinto en Dimitrios Siovas langer voor de ploeg te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.