Fortuna Sittard haalt Benschop terug naar de Eredivisie

Reacties

Charlison Benschop keert terug in de Eredivisie. Fortuna Sittard maakt melding van de komst van de aanvaller, die overkomt van het Duitse SV Sandhausen. Daar speelde hij pas sinds de zomer.

Fortuna Sittard haalt Benschop terug naar de Eredivisie
© Pro Shots

Het gaat om een definitieve transfer. Benschop heeft tot medio 2023 getekend en gaat bij Fortuna met rugnummer 9 spelen. 'Het voelt goed om weer terug te zijn in Nederland', zegt Benschop op de clubwebsite. 'Het is de laatste uren ontzettend snel gegaan, maar ik ben blij dat ik hier nu in Sittard ben. Ik kijk vanzelfsprekend uit naar het ontmoeten van mijn teamgenoten en de staf.'

Fortuna wordt de vijfde Nederlandse werkgever voor de inmiddels 32-jarige Benschop, die zijn loopbaan begon bij RKC Waalwijk en later nog voor AZ, De Graafschap en FC Groningen uitkwam. In het buitenland speelde hij voor Stade Brest, Fortuna Düsseldorf, Hannover 96, FC Ingolstadt, Apollon Limassol en Sandhausen.

Benschop speelde in de eerste seizoenshelft dertien competitiewedstrijden voor Sandhausen, dat uitkomt in de Tweede Bundesliga, en scoorde tweemaal. Nu gaat hij Fortuna helpen in de strijd tegen degradatie. Benschop is na Michael Verrips, Jordan Botaka en Dimitrios Siovas de vierde nieuwkomer van de Limburgers in deze transferwindow.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.