Fortuna Sittard gaat verrassend aan de haal met Diemers

Reacties

Fortuna Sittard heeft met Mark Diemers (24) een volgende nieuwe speler vastgelegd. De aanvallende middenvelder promoveerde afgelopen seizoen met De Graafschap via de play-offs naar de Eredivisie, maar gaat nu op dat niveau in Limburg aan de slag. Hij tekende bij Fortuna een driejarig contract.

Fortuna Sittard gaat verrassend aan de haal met Diemers

Al halverwege het seizoen had Diemers kenbaar gemaakt graag een stap hogerop te willen maken, de gesprekken met de Doetinchemmers waren daarom afgebroken. Na de promotie van de Superboeren zette hij de deur nog wel op een kier, maar van een toenadering tussen club en speler kwam het niet meer. Enkele Eredivisieclubs, waaronder Willem II en NAC Breda, hadden inmiddels al het oog laten vallen op Diemers, terwijl er ook buitenlandse interesse was. Diemers koos dus uiteindelijk voor Fortuna Sittard.

'Bij Fortuna had ik het gevoel dat ze me koste wat kost wilden hebben', legt Diemers zijn keuze uit. 'Ze zien een belangrijke rol voor me weggelegd in het elftal en ik kan mijn favoriete positie als nummer tien krijgen. Het gevoel was heel goed.' Diemers is na MVV-back Alessandro Ciranni de tweede nieuweling bij de ploeg van trainer René Eijer.

Diemers begon zijn profloopbaan in 2012 bij SC Cambuur, hoewel hij eigendom was van FC Utrecht. Voor de Domstedelingen werkte hij in totaal 41 duels op het hoogste niveau af, voor De Graafschap ook nog dertien. In de laatste twee seizoenen was hij een belangrijke schakel bij de Doetinchemmers. Met zijn goals en assists leverde hij een grote bijdrage aan de promotie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.