Fortuna Sittard frustreert Willem II in heus kansenfestijn

Willem II is er niet in geslaagd om in eigen huis te winnen van Fortuna Sittard. Een wedstrijd met een flink aantal kansen voor beide doelen eindigde met slechts twee goals: voor iedere ploeg één.

Willem II
Willem II
1 - 1
Fortuna Sittard

Willem II won zijn laatste twee wedstrijden niet (nederlaag bij Heracles Almelo, gelijkspel tegen FC Twente) en wilde tegen Fortuna Sittard het goede gevoel terugkrijgen. De thuisploeg speelde duidelijk om te winnen, maar gaf ook de nodige kansen weg aan het afwachtende en loerende Fortuna. Daardoor zagen de toeschouwers in het Koning Willem II een interessante wedstrijd.

Max Svensson had de thuisploeg in de twaalfde minuut op voorsprong moeten zetten. Na een voorzet van Che Nunnely had hij alle tijd en ruimte, maar zijn schot ging naast. Aan de overkant wist Mats Seuntjens vervolgens een fout van Ulrik Jensen niet af te straffen. Vlak voor rust kwam Fortuna weer met de schrik vrij, toen het schot van Görkem Saglam via de lat tegen de rug van doelman Yannick van Osch belandde. Het speeltuig rolde hierna net naast het doel.

Willem II hervatte de jacht op een voorsprong in de tweede helft, maar het was juist Fortuna dat de eerste kansen kreeg. Timon Wellenreuther hield Seuntjens en Zian Flemming nog van het scoren af, voordat hij werd verslagen door Tijjani Noslin. Seuntjens stond buitenspel en liet de bal slim lopen voor de invaller, die zijn eerste doelpunt in het betaalde voetbal maakte.

Lang kon Fortuna niet van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer trok Mats Köhlert de score alweer terug in evenwicht, met een hard schot vanuit een lastige hoek. Van Osch voorkwam hierna de razendsnelle 2-1 van Kwasi Wriedt en zag in het restant hoe beide ploegen kansen kregen om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Een derde goal viel er echter niet en dus gingen Willem II en Fortuna in evenwicht uit elkaar.