Fortuna loopt geen gevaar volgens Gün, nieuwe investeerder meldt zich

Reacties

Volgens Isitan Gün hoeft Fortuna Sittard niet te vrezen voor financiële represailles bij het afketsen van een overname door Acun Ilicali. De huidige eigenaar reageert op het nieuws dat die gesprekken door de club zijn gestaakt, omdat de Turkse investeerder te veel invloed wilde uitoefenen.

Fortuna loopt geen gevaar volgens Gün, nieuwe investeerder meldt zich
© Pro Shots

Gün wil niet ingaan op alle details, maar tekent wél aan dat een schadeclaim van Ilicali niet aan de orde is. De mediatycoon hielp Fortuna onder meer bij het aantrekken van spelers afgelopen zomer en zou daarvoor gecompenseerd willen worden.

Klopt niet, volgens Gün. 'Als we uit elkaar gaan, dan gebeurt dat niet op een vervelende manier', laat hij VI weten. 'De gesprekken verlopen in een goede en zeer vriendschappelijke sfeer.' Gün kent Ilicali al 25 jaar en is ervan overtuigd dat zijn landgenoot Fortuna niet met problemen gaat opzadelen. 'Deze mogelijke scheiding zal de club niet hinderen of negatief beïnvloeden. Niet financieel, niet sportief. Wij zijn niet gekomen waar we nu zijn door afhankelijkheid van een andere partij en kunnen op eigen benen staan. Ik denk dat de afgelopen vijf jaar daarvoor het beste bewijs leveren.'

Andere partijen
Fortuna schermt ondertussen met interesse van andere zakelijke partijen. Een internationale softwarefabrikant, gevestigd in Nederland, zou zich bij de club hebben gemeld voor een minderheidsbelang. Volgens bronnen binnen Fortuna ziet het bedrijf volop kansen en doorgroeimogelijkheden in Sittard en wordt achter de schermen al gewerkt aan het afronden van een aandelenoverdracht.

Waar Ilicali uit was op zestig procent van de clubaandelen, gaat het nu om een belang dat kleiner dan 25 procent is. In dat geval is een screening door de licentiecommissie van de KNVB niet aan de orde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.