Fortuna hofleverancier van Elftal van de Week

Reacties

Na de 4-2 overwinning tegen Feyenoord is uiteraard Fortuna Sittard hofleverancier van VI's Elftal van de Week. Verder is er voor de derde week op rij een plekje ingeruimd voor Ajax-verdediger Daley Blind.

Fortuna hofleverancier van Elftal van de Week
© Pro Shots

De negende speelronde van dit Eredivisie-seizoen werd afgelopen vrijdag afgetrapt, toen FC Groningen en RKC Waalwijk het tegen elkaar opnamen. De ploeg van trainer Danny Buijs won afgetekend met 3-0 en een van de uitblinkers aan Groningse kant was Deyovaisio Zeefuik, die met een assist een belangrijk aandeel had in de zege. Zeefuik is een van de drie verdedigers die daarmee een uitverkiezing kreeg in het Elftal van de Week.

De driemansdefensie wordt gecomplementeerd door Blind en Lennart Czyborra van Heracles Almelo. Het is alweer de derde week op rij dat de Ajacied een plekje heeft in het Elftal van de Week. Hij was in het duel met ADO Den Haag de beste man aan Ajax-zijde en kreeg een 7,5 als beoordeling. Doelman Joël Drommel hield FC Twente lange tijd op de been tegen Sparta Rotterdam, maar zag zijn ploeg uiteindelijk toch tegen een 2-1 nederlaag aanlopen.

Liefst drie van de vier middenvelders worden geleverd door Fortuna Sittard. Felix Passlack viel op doordat hij een microfoon omver schopte, maar was bovenal goud waard voor zijn ploeg door twee assists te leveren. Het leverde hem de eretitel Speler van de Week op. 

Uiteraard kon ook Amadou Ciss niet ontbreken, die twee van de vier Fortuna-doelpunten produceerde. Mark Diemers was de regisseur op het middenveld van de Limburgers en ontvangt daarvoor een 8 als beoordeling. Tot slot was er op het middenveld plaats voor PSV'er Steven Bergwijn, die de kar trok tegen VVV-Venlo.

Hakim Ziyech gaf twee assists tegen ADO en vindt zichzelf weer eens terug in het Elftal van de Week. Datzelfde geldt voor Donyell Malen, die eerder al bekroond werd voor zijn Europese prestaties met PSV en inmiddels al op tien doelpunten staat in de Eredivisie. Bassala Sambou nam de vierde Fortuna-goal tegen Feyenoord en kreeg een 7,5 voor zijn optreden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.