Fortuna heeft met Slowaaks international elfde zomeraanwinst binnen

Reacties

Fortuna Sittard heeft zijn elfde versterking van deze transferzomer binnen. Branislav Ninaj heeft een driejarig contract getekend bij de Limburgers.

Fortuna heeft met Slowaaks international elfde zomeraanwinst binnen

De 24-jarige Ninaj komt over van Lokeren, waar hij sinds de zomer van 2015 onder contract stond. Het afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan achtereenvolgens het Turkse Osmanlispor en MSK Zilina in zijn thuisland Slowakije. Nu kiest de centrumverdediger dus voor een definitief vertrek bij de Belgische hekkensluiter. De 1.91 meter lange Ninaj heeft een verbintenis tot medio 2021 getekend, met een optie op nog een extra jaar.

Technisch directeur Mustafa Aztopal is daar blij mee, zo vertelt hij op de clubsite. 'We volgen Branislav al een hele tijd. We kennen hem al uit zijn tijd bij Slowakije Onder-21 en een speler met zijn kwaliteiten kunnen wij goed gebruiken. Hij is lang, fysiek sterk, heeft ervaring op het hoogste niveau in België en hij weet hoe wij bij Fortuna willen spelen. In dat spel past hij prima. Toen we de kans kregen om hem vast te leggen hebben we die meteen gegrepen. Zijn bijdrage aan het elftal zal groot zijn, daar ben ik zeker van.'

Ninaj zelf is ook blij met zijn overstap naar Nederland. 'Ik ken de Eredivisie en ik weet wat er gevraagd wordt. Met Fortuna krijg ik nu de kans om met te bewijzen in de Eredivisie. Geweldig! Toen ik hoorde van de interesse van Fortuna Sittard was het voor mij meteen duidelijk: daar wil ik voetballen. Hun verhaal was goed, niet alleen voor de korte termijn. Met het team moeten we zeker in de Eredivisie kunnen blijven. Misschien kunnen we zelfs verrassen.'

Ninaj speelde twintig interlands voor Slowakije Onder-21 (foto) en kwam één keer uit voor de hoofdmacht van zijn land, in 2013 tegen Gibraltar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.