Fortuna heeft derde aanwinst binnen: 'Een echte handenbinder'

Reacties

Fortuna Sittard heeft zich versterkt met Agim Zeka. De twintigjarige Albanees speelt de komende anderhalf jaar voor de Limburgers.

Fortuna heeft derde aanwinst binnen: 'Een echte handenbinder'

De linksbenige vleugelaanvaller komt op huurbasis over van OSC Lille, dat hem het afgelopen jaar uitleende aan achtereenvolgens Varzim SC en Leixões SC op het Portugese tweede niveau. Zeka lag tot medio 2021 vast bij Lille, maar mocht vertrekken bij de nummer twee van de Ligue 1.

Sinds begin januari was hij op proef bij Fortuna en inmiddels heeft hij de clubleiding overtuigd. Zeka heeft een contract tot de zomer van 2020 getekend in Sittard. Technisch manager Sjoerd Ars geeft op de clubsite uitleg. 'Agim is zo'n typische sierlijke buitenspeler die de harten van het publiek voor zich weet te winnen met zijn acties. Hij zoekt altijd zijn tegenstander op voor een één-tegen-één duel. Door zijn individuele acties en zijn goede linkerbeen gaat er altijd dreiging van hem uit. Een echte handenbinder.'

Zeka, die vijf keer uitkwam voor Albanië Onder-21, reageert zelf enthousiast op zijn nieuwe uitdaging. 'Toen ik hier op proef was, zag ik een ambitieuze club die graag aanvallend speelt. Ik zei meteen tegen mijn zaakwaarnemer dat ik hier héél graag wil spelen.'

Zeka is de derde winteraanwinst van Fortuna, dat eerder doelman Azbe Jug en middenvelder Andrija Balic vastlegde. Bekijk hieronder alle wintertransfers van de Eredivisie-clubs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.