Fortuna heeft antwoord op Simeone van de Lage Landen

Reacties

Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam hebben elkaar zaterdag in evenwicht gehouden. Ook man een man meer konden de Limburgers hun gasten niet breken.

Fortuna heeft antwoord op Simeone van de Lage Landen
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard
0 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

Promovendus Sparta presteert dit seizoen boven verwachting goed in de Eredivisie. De tactische plannen van Henk Fraser hebben getuige de oogst van elf punten na zeven duels hun vruchten afgeworpen.

Tegen Fortuna Sittard liet Sparta in de eerste helft slechts een paar keer zien waartoe het dankzij de Fraser-tactiek in staat is. In de veertigste minuut eindigde een fraaie (tegen)aanval met een gevaarlijk schot van Halil Dervisoglu, die de bal net voorlangs zag gaan.

Voor de wedstrijd werd op indrukwekkende manier stilgestaan bij het overlijden van Fernando Ricksen. 

Maar veel meer dan die kans had Sparta in de eerste helft niet kunnen creëren. Dat was ook de verdienste van Fortuna Sittard, dat als antwoord op de tactiek van Sparta het initiatief bij de gasten liet. De Limburgers konden voor rust bogen op meer kansen. Onder anderen Tekie Tesfaldet testte de kwaliteiten van Sparta-doelman Tim Coremans.

Ook in de tweede helft was geen van beide ploegen bij machte de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sparta maakte in het laatste kwartier aanspraak op de punten met kansen voor Bryan Smeets (voorlangs) en Khalid Karimi, die alleen voor doelman Alexei Koselev voor eigen succes ging in plaats van te kiezen voor de vrijstaande Lars Veldwijk.

De kansen keerden na de tweede gele kaart voor Sparta-aanvoerder Adil Auassar in de 82ste minuut. Maar ook Fortuna liet de kansen liggen, met een doelpuntloos gelijkspel als resultaat.

Fortuna Sittard Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

Sparta Rotterdam Nederland

VI stond afgelopen week stil bij de succesvolle tactiek van Fraser.

'Sparta is het Atlético Madrid van de lage landen'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Willem II
26
13
5
8
37-34
+3
44
6
FC Utrecht
25
12
5
8
50-34
+16
41
7
Vitesse
26
12
5
9
45-35
+10
41
8
Heracles Almelo
26
10
6
10
40-34
+6
36
9
FC Groningen
26
10
5
11
27-26
+1
35
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.