Fortuna haalt Telstar-sensatie Novakovich naar de Eredivisie

Reacties

Fortuna Sittard heeft zich op huurbasis versterkt met Andrija Novakovich. De spits komt over van Reading, dat hem het afgelopen seizoen verhuurde aan Telstar.

Fortuna haalt Telstar-sensatie Novakovich naar de Eredivisie

Bij Telstar groeide Novakovich uit tot een ware sensatie. In 35 Jupiler League-duels was de spits goed voor negentien doelpunten. Het leverde hem zelfs zijn eerste twee interlands voor de Verenigde Staten op.

'Er waren meerdere kapers op de kust, maar mijn keuze voor Fortuna is een heel bewuste. Zij probeerden nog harder dan de rest om me te overtuigen. Daar spreekt veel vertrouwen uit. Ik geloof echt in hun plannen voor de toekomst'. legt de spits uit. 'Zij bieden mij een prachtig podium om mezelf te bewijzen op een hoger niveau. Daarnaast ben ik benieuwd naar de supporters. Ik hoor niets dan goeds over ze. Ze volgen het elftal overal en blijven altijd zingen. Prachtig! Laat die eerste wedstrijd maar komen.'

Ook Fortuna verkeert in jubelstemming. 'Ik ben enorm blij dat Andrija voor ons gekozen heeft', aldus technisch directeur Mustafa Aztopal op de clubwebsite. 'Hij speelde een uitstekend seizoen bij Telstar, waardoor meerdere Eredivisie-clubs op zijn handtekening aasden. Met hem halen we een complete spits in huis die een goed inzicht heeft op diepte, behoorlijk snel is en die niet te beroerd is om zijn verdedigende taken uit te voeren.'

'Hij is Amerikaans international en net zo ambitieus als wij. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij komend seizoen één van de belangrijkste spelers gaat worden in ons elftal. Andrija liet me al weten dat hij blij is om nu onderdeel te zijn van Fortuna-familie', besluit Aztopal.

Bij Fortuna Sittard krijgt Novakovich nu de kans om zich te laten zien in de Eredivisie. De Amerikaan is na Alessandro Ciranni, Mark Diemers en Lisandro Semedo de vierde aanwinst voor de Limburgse promovendus.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.