Fortuna en Willem II scoren acht keer in spektakelstuk in Sittard

Fortuna Sittard en Willem II hebben elkaar zaterdagavond in een zeer spectaculair duel in evenwicht gehouden. De acht doelpunten in Sittard werden eerlijk verdeeld.

Fortuna Sittard
4 - 4
Willem II
Willem II

Het duel in Sittard was vanaf de eerste minuut vermakelijk. Beide ploegen zochten veelvuldig de aanval, maar gaven daardoor ook flinke ruimtes weg achterin. Al snel werd dan ook duidelijk dat het geen 0-0 zou blijven. In de veertiende minuut was het voor het eerst raak. Wessel Dammers kwam voor zijn directe tegenstander Fernando Lewis en volleerde raak uit een hoekschop van Mark Diemers: 1-0.

Voor Willem II was die openingstreffer een flinke klap. De Tilburgers waren de wedstrijd namelijk uitstekend begonnen en kregen in de 27ste minuut wat ze verdienden. Onder druk van Fran Sol kopte Ahmed El Messaoudi de bal in zijn eigen doel. Zeven minuten later sloeg Sol zelf toe. De Spanjaard reageerde snel na een van richting veranderde voorzet en kopte de bal langs Alexei Koselev: 1-2. Kort voor rust trok Fortuna de score toch weer gelijk. Weer liet Lewis zich aftroeven, ditmaal door Andrija Novakovich: 2-2.

Ook na de hervatting gingen beide ploegen vrolijk door met aanvallen. Willem II had slechts zeventien seconden nodig om opnieuw te scoren. Sol controleerde een lange bal fraai en bediende Daniel Crowley, die hem in één keer doorspeelde naar Donis Avdijaj. De Kosovaar gleed de bal langs Koselev: 2-3. Tot grote frustratie van met name Sol gaf Willem II het echter weer weg. Novakovich kapte Damil Dankerlui uit en schoot de bal heel secuur in de verre hoek: 3-3.

In de 72ste minuut kwam Willem II voor de derde keer op voorsprong. Uitblinker Crowley slalomde door het strafschopgebied van de thuisploeg en schoot de bal via een Fortuna-been binnen, maar ook dat was niet genoeg. José Rodríguez kopte dertien minuten voor tijd raak uit een vrije trap van Diemers: 4-4. Avdijaj en Sol waren nog dicht bij de winnende treffer, maar die kwam er niet.

Beide ploegen hielden daardoor een punt over aan het spektakelstuk in Sittard. Willem II komt zo op acht punten uit zes wedstrijden, Fortuna heeft er twee minder.