Fortuna en Sparta houden elk een punt over aan saai schouwspel

Voor speelronde twintig in de Eredivisie geldt: qua amusementswaarde kan het eigenlijk alleen maar beter worden. Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam eindigden in Limburg zoals ze begonnen: op 0-0.

Fortuna Sittard
0 - 0
Sparta Rotterdam

De wedstrijd begon aardig, met wat druk van Fortuna. Oğuzhan Özyakup testte Nick Olij in de korte hoek, maar de goalie van Sparta liet zien waarom hij momenteel van alle kanten met loftuigingen wordt overladen. Snel werd het een wedstrijd die de verdedigers domineerden: de eerste helft verliep met een paar kleine kansjes, maar zonder concreet doelgevaar.

De toeschouwers in Limburg werden ook in de tweede helft aanvankelijk niet verwend. Pas na driekwart van de wedstrijd kwam er wat druk van de ploeg van Julio Vélazquez: Kristijan Bistrović en Dimitrios Siovas namen Olij op de proef, maar opnieuw kon de keeper van Sparta de pogingen van de Fortunezen de baas.

Een kwartier voor tijd kwam Sparta, getooid in speciale tricots, tot zijn grootste kans. Younes Namli speelde zich knap vrij, maar van enkele meters kon hij de bal niet langs Ivar Pandur werken. Een minuut of tien voor tijd kreeg Iñigo Córdoba nog een enorme kans om de punten toch in eigen huis te houden, maar de groen-gele aanvaller schoot van dichtbij over. Olij hield dus voor de tiende(!) keer dit seizoen de nul.

Met het gelijkspel schieten beide ploegen niet veel op. Fortuna mist de kans om aan te sluiten bij de middenmoot, Sparta slaagt er met dit puntje op zijn beurt niet in om zich in de top van de Eredivisie te nestelen. Fortuna speelt volgende week de uitwedstrijd bij FC Emmen, Sparta ontvangt op het eigen Kasteel Go Ahead Eagles.