Fortuna-eigenaar wil dat seizoen nietig wordt verklaard

Reacties

Isitan Gün, clubeigenaar van Fortuna Sittard, vindt dat het seizoen 2019/20 nietig moet worden verklaard. Hij schrijft dat op zijn blog.

Fortuna-eigenaar wil dat seizoen nietig wordt verklaard
© Pro Shots

Dinsdag kondigde premier Mark Rutte aan dat het betaald voetbal zeker tot 1 juni stil zal liggen vanwege de coronacrisis. 'De retoriek dat we het seizoen koste wat kost moeten afmaken mag dan logisch klinken, het is incorrect. Dat hoeft helemaal niet. Het heeft geen zin om dit seizoen te redden als dat ten koste van het nieuwe seizoen gaat', schrijft Gün.

Gün komt in het stuk (dat hier in zijn geheel te lezen is) vervolgens met een aantal oplossingen om de gemaakte verliezen deels op te vangen. Zendgemachtigden zouden in de volgende seizoenen bijvoorbeeld een lager bedrag kunnen betalen, zodat de klap van de gemiste inkomsten niet meteen keihard aankomt.

Verder vindt de clubeigenaar dat het seizoen nietig moet worden verklaard en dat er geen kampioen en degradanten dienen te worden aangewezen. 'Vanuit de Keuken Kampioen Divisie promoveren twee teams, waardoor het volgende Eredivisie-seizoen uit twintig clubs bestaat.'

'Deelname aan Europese toernooien wordt gebaseerd op de huidige stand. Alle inkomsten die de Nederlandse clubs incasseren worden echter verdeeld tussen de teams die kansrijk waren voor deelname aan deze competities. Dit zal niet iedereen tevreden stellen, maar het is wel een sterk signaal van solidariteit van de voetbalgemeenschap richting het publiek en de wereld in deze buitengewone tijden.'

Gün pleit ervoor het seizoen 2020/21 op de geplande data te laten beginnen, als de publieke gezondheid dat toelaat.

'De regie ontbreekt in Nederland tijdens de grootste crisis ooit in het voetbal'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.