Fortuna-eigenaar komt met statement na geruchten over Turkse overname

Reacties

Fortuna Sittard-eigenaar Isitan Gün heeft gereageerd op de berichten dat de Limburgers zouden worden overgenomen door de Turkse zakenman Acun Ilicali.

Fortuna-eigenaar komt met statement na geruchten over Turkse overname
© Pro Shots

Eerder deze maand berichtten Turkse media dat Fortuna door hem zou zijn overgenomen. Het leidde toen al tot verbazing bij de clubleiding. Gün heeft met een statement op Twitter nu uitgebreider gereageerd op de geruchten over de overname door Ilicali. Hij drukt supporters van de club op het hart 'nieuws' en 'geruchten' van andere partijen dan Fortuna zelf niet serieus te nemen.

'Sinds vorige week worden we overstelpt door geruchten over de overname van Fortuna Sittard door Acun Ilicali', begint Gün zijn statement. 'Mr. Ilicali is een van de meest prominente zakenmannen in Turkije, met een sterke passie en liefde voor voetbal. Behalve dat hij een succesvolle internationale ondernemer is in het media- en tv-landschap, is hij ook een zeer gerespecteerd figuur in Turkije.'

'Onze band met Mr. Ilicali gaat ver terug. Een paar maanden geleden heeft hij zijn belangstelling geuit om betrokken te raken bij Fortuna Sittard, wat ik om twee redenen verwelkom. Ten eerste is de interesse van Mr. Ilicali een bevestiging van het werk dat veel mensen sinds 2016 hebben verricht. Ten tweede is het een kans om de strategische positie van Fortuna de komende jaren te versterken.'

Gün ontkent de band met Ilicali dus niet, maar van een akkoord is geen sprake. 'We hopen elkaar snel te ontmoeten en de mogelijke stap voorwaarts te bespreken, zodra de reisbeperkingen worden verlicht. Als onderdeel van onze volledige transparantie, wilde ik de Fortuna-familie zelf informeren en dat zal ik blijven doen', aldus Gün, die de aanhang dus wel op het hart drukt de geruchten niet te geloven.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Fortuna Sittard
Meer over Fortuna Sittard
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.