Forse straf voor 'bijtende tepelgrijper' van El Salvador

Reacties

Henry Romero heeft een schorsing van zes wedstrijden overgehouden aan zijn wangedrag in de kwartfinale bij het toernooi om de Gold Cup. De verdediger van El Salvador had het op Jozy Altidore gemunt in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten.

Forse straf voor 'bijtende tepelgrijper' van El Salvador

Bij een corner van de Amerikanen kon Romero zich niet beheersen. De 25-jarige verdediger kneep eerst in de tepel van Altidore en toen de spits van weer overeind was gekomen en de corner daadwerkelijk werd genomen, werd de voormalige aanvaller van AZ in zijn schouder gebeten door diezelfde Romero.

De boosdoener kwam er in het duel nog mee weg, maar de CONCACAF heeft nu ingegrepen. De voetbalbond van Midden- en Noord-Amerika heeft Romero een straf van zes wedstrijden schorsing opgelegd vanwege 'onsportief gedrag'. Ploeggenoot Darwin Ceren ging ook in de fout door een tegenstander te bijten. De aanvoerder van El Salvador is voor drie wedstrijden geschorst.

Voor de kansen van El Salvador op de Gold Cup maakt het niets uit. Het land verloor met 2-0 in de kwartfinale. De finale gaat tussen de Verenigde Staten en de winnaar van het duel tussen Mexico en Jamaica.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.