Foden schiet Man City naar achtste finales, ook FC Porto op rozen

Manchester City heeft zich met nog twee speelronden te gaan al geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Engelsen hadden aan een nipte zege op Olympiakos genoeg voor een ticket.

Olympiakos Piraeus
0 - 1
Manchester City

Het is een welkome opsteker voor City, dat afgelopen weekend in de Premier League een nieuwe tik incasseerde van Tottenham Hotspur. Ten opzichte van de wedstrijd in Londen voerde Pep Guardiola vijf wijzigingen door: Kyle Walker, Aymeric Laporte, Kevin De Bruyne, Riyad Mahrez en Ferran Torres begonnen op de bank in Griekenland.

Ook zonder dat vijftal had City echter bijzonder weinig moeite met Olympiakos. De bezoekers speelden extreem dominant en kregen al vroeg kansen via Phil Foden en Gabriel Jesus. Uiteindelijk was het de Engelsman die in de 36ste minuut de score opende. Gelegenheidsaanvoerder Raheem Sterling legde met een hakje vernuftig terug en Foden schoot van dichtbij raak: 0-1.

Die ene treffer was genoeg voor de overwinning voor City, vooral omdat Olympiakos pas in de extra tijd zijn eerste twee doelpogingen ondernam. Door de 0-1 zege in Griekenland is de ploeg van Guardiola twee speelronden voor het einde al zeker van deelname aan de achtste finales van de Champions League. Ook Chelsea, Sevilla, Barcelona, Juventus en Bayern München zijn al geplaatst voor de knock-outfase.

Olympique Marseille
0 - 2
FC Porto
FC Porto

Marseille streed woensdagavond voor zijn laatste kans in Groep C, maar ook tegen FC Porto zat het er niet in voor de Fransen. De bezoekers namen vijf minuten voor rust de leiding via Zaidu Sanusi, die scoorde uit een hoekschop. Even kreeg Marseille nog hoop na de domme rode kaart van Marko Grujic, maar die hoop werd al snel de kop in gedrukt.

Sérgio Oliveira maakte er uit een penalty namelijk al snel 0-2 van, waarmee het duel beslist was. De thuisploeg, waar Kevin Strootman negentig minuten op de bank bleef, blijft zo ook na vier duels staan op nul punten én nul doelpunten in Groep C. FC Porto staat met anderhalve been in de knock-outfase.