Floranus na het weekend gepresenteerd bij Heerenveen

Reacties

Sherel Floranus maakt de overstap van Sparta Rotterdam naar SC Heerenveen. Maandagavond of dinsdag zal de vleugelverdediger worden gepresenteerd in Friesland als opvolger van de zeer waarschijnlijk naar PSV vertrekkende Denzel Dumfries. Floranus (19) zet zijn handtekening onder een meerjarig contract.

Floranus na het weekend gepresenteerd bij Heerenveen

Floranus en Heerenveen zijn al enige tijd akkoord over een contract, ook de clubs zijn tot overeenstemming gekomen. De Rotterdammers ontvangen minimaal een half miljoen euro voor Floranus, wiens contract nog een jaar doorliep bij Sparta. Middels bonussen kan dat bedrag nog oplopen. Sparta volgt uiteraard ook de ontwikkelingen rond de overstap van ex-speler Denzel Dumfries naar PSV. De Kasteelclub ontvangt tien procent van de transfersom die voor de voorganger van Floranus wordt betaald.

Floranus debuteerde in 2015 voor Sparta. Bij de club doorliep hij de hele jeugdopleiding nadat hij als jeugdspeler van Spartaan’20 over was gekomen. Ook maakte hij deel uit van de vertegenwoordigende Oranje-jeugdelftallen. Bij Sparta speelde hij rechtsback of linksback. Rechtsachter is zijn favoriete en beste positie.

Sparta kan na de degradatie het geld uiteraard goed gebruiken. De samenstelling van de selectie is nog lang niet op orde. Technisch directeur Henk van Stee en trainer Henk Fraser hebben voorlopig met Giliano Wijnaldum slechts één nieuwe speler aangetrokken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.