Flitsend Portugal heeft WK-vorm te pakken

Reacties

Portugal heeft donderdagavond een uitstekende generale repetitie voor het WK afgewerkt. Algerije was in Lissabon een makkelijke prooi voor de Europees kampioen: 3-0.

Flitsend Portugal heeft WK-vorm te pakken

In de aanval vormde Cristiano Ronaldo een tandem met Gonçalo Guedes. De smaakmaker van Valencia bekroonde de dominante openingsfase van Portugal met een treffer in de achttiende minuut. Na een lange bal van William Carvalho legde Bernardo Silva de bal panklaar terug met het hoofd, waarna de afronding een koud kunstje was voor Guedes: 1-0.

Algerije, dat kansloos het WK misliep, werd behoorlijk overlopen. Desondanks verzuimde Portugal de krachtsverhoudingen om te zetten in een flinke voorsprong. Na ruim een half uur was Guedes zeer dicht bij een tweede treffer, maar hij kwam net te laat bij een strakke voorzet van Raphael Guerreiro. In minuut 38 was het wel raak: Ronaldo gaf een heerlijke voorzet met zijn chocoladebeen en Bruno Fernandes knikte de 2-0 binnen.

De creatieveling van Sporting Lissabon kreeg kort na zijn eerste interlandgoal twee grote mogelijkheden om de marge te vergroten, maar was slordig in de afronding. Ook vlak na rust bleef Portugal tegen een derde goal aanhikken. Ronaldo stuitte van zeer dichtbij op Algerije-doelman Abdelkader Salhi en gaf een minuut later een te scherpe voorzet op de inglijdende Guedes.

Laatstgenoemde maakte binnen het uur wel de 3-0, opnieuw met het hoofd. Guedes kopte op aangeven van Guerreiro snoeihard zijn tweede doelpunt binnen, maar miste een minuut later oog in oog met Salhi dé kans op een hattrick.

Pas in de slotfase nam de concentratie en dreiging van Portugal wat af. Ronaldo ging een kwartier voor tijd naar de kant, waar hij zag hoe een goal van João Mário werd afgekeurd door de videoarbitrage wegens hands van Guedes. Toch kan Portugal terugkijken op een zeer geslaagde uitzwaaiwedstrijd, in aanloop naar het WK waarop Portugal in de groepsfase tegen Spanje, Marokko en Iran speelt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.