Flinke tegenvaller voor Ten Hag in aanloop naar FA Cup-finale

Reacties

Manchester United-manager Erik ten Hag kan in de naderende FA Cup-finale tegen Manchester City geen beroep doen op Anthony Martial. De Franse spits kampt opnieuw met een blessure.

Flinke tegenvaller voor Ten Hag in aanloop naar FA Cup-finale
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 1
Manchester United
Manchester United

United bevestigt dinsdag via de officiële kanalen dat Martial een hamstringblessure heeft opgelopen in het Premier League-duel met Fulham en daarom niet inzetbaar is voor de finale van komende zaterdag.

Dat is een flinke tegenvaller voor Ten Hag, die Martial dit seizoen al meerdere malen uitlichtte als belangrijke pion. Dankzij zijn feilloze techniek is Martial van waarde voor United als aanspeelpunt in de combinatie, bovendien heeft hij de beweeglijkheid om uit de spits te bewegen en tegenstanders tot keuzes te dwingen.

'Anthony is een geweldige speler. Hij heeft de kwaliteiten om in de top te spelen. Met hem op het veld spelen we beter als team', zei Ten Hag daar in april over. Met negen doelpunten in 29 duels dit seizoen zorgt Martial ook voor het nodige scorend vermogen bij United.

Het grote probleem van de Fransman is echter zijn fitheid. Martial miste dit seizoen meer wedstrijden (32) dan dat hij er speelde (29). De spits kampte dit seizoen al met blessures aan zijn achillespees, rug, heup en nu dus weer hamstring.

De absentie van Martial zou zaterdag een basisplaats voor Wout Weghorst kunnen opleveren. Ten Hag kan ook kiezen voor Marcus Rashford als nummer 9 en Jadon Sancho of Alejandro Garnacho op links.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.