Flinke sanctie dreigt voor kritische Koeman

Reacties

Ronald Koeman moet mogelijk zijn kritiek op de arbitrage bekopen met een zware sanctie. De Spaanse bond kijkt of de Barcelona-coach een grens heeft overschreden.

Flinke sanctie dreigt voor kritische Koeman
© Pro Shots

Koeman had al eerder vraagtekens gezet over de VAR. Na El Clásico uitte de Nederlander andermaal zijn grote ongenoegen over het functioneren van de videoarbiter. 'Ik vroeg de scheidsrechter waarom de VAR alleen maar tegen Barcelona is. Ik hoop dat iemand me nog meer kan uitleggen over hoe de VAR in Spanje werkt. In meerdere wedstrijden, tegen Sevilla, Getafe en nu Real Madrid kregen we geen hulp van de VAR.'

In navolging van Koeman kwam Barcelona met een kritisch statement over de VAR. De Spaanse bond werd verzocht te kijken naar het gebruik van de VAR. Maar op de burelen van de Spaanse bond is het gedrag van Koeman onderwerp van gesprek. Het is de vraag of de Nederlander de integriteitscode heeft overschreden.

Mocht Koeman schuldig worden bevonden aan het overtreden van de regels, dan kan hem naast een boete een schorsing worden opgelegd van vier tot twaalf wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.