Flick wil met Bayern pas ná het kampioenschap op 'Missie Lewandowski'

Reacties

Bayern München kan zaterdag op bezoek bij FSV Mainz 05 voor de negende keer kampioen van Duitsland worden. Winst volstaat tegen de club van Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste. Voor aanvang van die kampioenwedstrijd sprak coach Hansi Flick over de kampioenswedstrijd, de rentree van Robert Lewandowski en de bedreigingen aan het adres van Hasan Salihamidzic. 

Flick wil met Bayern pas ná het kampioenschap op 'Missie Lewandowski'
© Pro Shots
FSV Mainz 05
FSV Mainz 05
2 - 1
Bayern München
Bayern München

Met nog vier wedstrijden te gaan verdedigt Bayern München een voorsprong van tien punten op RB Leipzig. De negende titel in successie ligt dus voor het oprapen en Flick was dan ook verheugd om te kunnen melden dat de Rekordmeister de titel kan binnenhalen mét topscorer Lewandowski die is hersteld van een blessure. 'Hij zit in de selectie en daar zijn we blij mee. Hij heeft een groot doel, dat is duidelijk', zei Flick op de persconferentie.

Daarmee doelt de coach op het feit dat Lewandowski momenteel op 35 Bundesliga-goals staat, ondanks het feit dat hij de afgelopen vier wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan (ook beide kwartfinales van de Champions League tegen PSG moest Lewandowksi missen). Gerd Müller is de enige speler die ooit veertig goals maakte in één Bundesliga-seizoen. Dat was in het seizoen 1971/72. Lewandowski heeft dus nog vier wedstrijden om minstens vijf goals te maken. 'Allereerst is het belangrijk dat we kampioen worden. Hij heeft vier weken gemist, maar hij verkeert in goede conditie. Dat heeft hij tijdens de trainingen laten zien. We zullen zien hoe hij terugkeert, maar zodra we kampioen zijn zullen we hem zeker proberen te helpen', aldus Flick. 'Maar eerst het kampioenschap.'

Salihamidzic
Naast het kampioenschap en 'Missie Lewandowski' besprak Flick ook de bedreigingen aan het adres van sportief directeur Salihamidzic. Salihamidzic en zijn familie werden bedreigd op social media nadat bekend werd dat Flick na het huidige seizoen vertrekt bij Bayern München, mede vanwege zijn ogenschijnlijk slechte relatie met Salihamidzic: 'Het is zo dat we anders over dingen denken, maar dat heeft niets te maken met het feit wat we elkaar niet persoonlijk zouden waarderen. Hij heeft een geweldig gezin en ik weet hoe hij over zijn gezin denkt en praat. Er zijn grenzen overschreden', vindt Flick.

De coach heeft dan ook een duidelijke boodschap: 'We moeten echt oppassen dat dit soort dingen niet de orde van de dag worden. Natuurlijk is voetbal belangrijk, maar het is zeker niet het belangrijkste. Familie is belangrijk, gezondheid is belangrijk. Dat wil ik hier heel duidelijk maken.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
3
Borussia Dortmund
34
20
4
10
75-46
+29
64
4
VfL Wolfsburg
34
17
10
7
61-37
+24
61
5
Eintracht Frankfurt
34
16
12
6
69-53
+16
60
6
Bayer Leverkusen
34
14
10
10
53-39
+14
52
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.