Flick verklaart thuislaten Süle: 'Houding en mentaliteit moeten verbeteren'

Reacties

Hansi Flick eist meer van Niklas Süle als hij weer opgeroepen wil worden voor Die Mannschaft. De bondscoach beweert dat de verdediger van Borussia Dortmund momenteel te veel steken laat vallen.

Flick verklaart thuislaten Süle: 'Houding en mentaliteit moeten verbeteren'
Duitsland
Duitsland
3 - 3
Oekraïne
Oekraïne

De 27-jarige Süle, die afgelopen zomer de overstap maakte van Bayern München naar Borussia Dortmund, was afgelopen WK in Qatar nog een vast onderdeel van Die Mannschaft. Voor de komende drie interlands van Duitsland valt hij buiten de boot. 'Ik denk dat hij veel nalaat. Ik wil dat hij stappen zet in zijn houding en zijn mentaliteit', verklaart Flick bij Frankfurter Allgemeine Zeitung​​​​​​​.

'Voor mij zou Niki een van de beste centrale verdedigers kunnen zijn die er is. Zijn potentieel is enorm', aldus de Duitse keuzeheer die zijn kritiek niet heel concreet maakt. 'Ik was voor negentig procent tevreden. Maar de tien procent die ontbreekt, maakt dat niet goed genoeg. Dat is wat telt voor mij. Ik vind dat elke speler van het nationale team de plicht heeft om het maximale uit zijn potentieel te halen. Wegkomen met minder, dat past niet bij mijn mentaliteit.'

Duitsland oefent de komende twee weken tegen achtereenvolgens Oekraïne (12 juni), Polen (16 juni) en Colombia (20 juni).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.